Δήμος Αθηναίων: Επεκτείνεται η ανακύκλωση βιοαποβλήτων

Δήμος Αθηναίων: Επεκτείνεται η ανακύκλωση βιοαποβλήτων
Ημερίδα "2020: Έτος Ανακύκλωσης για την Αττική, Υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων Eurokinissi

Πρόθεση του δήμου είναι να καλύψει και άλλα σημεία της πόλης. Πρόσφατα τοποθετήθηκαν 25 καφέ κάδοι στο Κολωνάκι. Μέχρι το τέλος του 2020 θα πρέπει το 40% των αποβλήτων να ανακυκλώνεται.

Επεκτείνει ο δήμος Αθηναίων το πιλοτικό του πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων. Πρόσφατα τοποθέτησε άλλους 25 καφέ κάδους σε επιλεγμένα σημεία στην περιοχή του Κολωνακίου και περισσότερα από 75 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής εντάχθηκαν σ΄αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «πρόκειται για τη συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει σε διάφορα σημεία της Αθήνας (λαϊκές αγορές, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κ.α.). Πρόθεση είναι το πρόγραμμα κομποστοποίησης να καλύψει κι άλλα σημεία της πόλης με μεγάλη συγκέντρωση καταστημάτων που έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά». Οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ώρες με το τηλέφωνο 210-3402476 (Γραμματεία Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων). Επίσης, μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Ο δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων έως το τέλος του 2020 θα πρέπει το 40% του συνολικού βάρους των οργανικών αποβλήτων να μην οδηγείται σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής, αλλά να ανακυκλώνεται αντλώντας από αυτό «ένα σημαντικό έσοδο για τον ίδιο τον δήμο». Σε σχετική του δήλωση, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης χαρακτηρίζει «μονόδρομο» την «επιλογή να εναρμονίσει η Αθήνα όλες τις πρακτικές της με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και την προστασία του περιβάλλοντος». Είναι, τονίζει, «μία προσπάθεια που ξεκινά από κάθε γειτονιά με τους κάδους και ολοκληρώνεται με μία πρωτεύουσα πράσινη, σύγχρονη, φιλική προς τους ανθρώπους της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα