Δολοφονία 46χρονου στη Ρόδο: Πώς οδηγήθηκε η ΕΛΑΣ στη σύλληψη των δύο δραστών

Δολοφονία 46χρονου στη Ρόδο: Πώς οδηγήθηκε η ΕΛΑΣ στη σύλληψη των δύο δραστών
Δημοκρατική

Ένας 53χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος στο Φαληράκι και ο 20χρονος γιος του κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, μετά την δολοφονία του 46χρονου Τζάνη Τοπάλυ.

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία παραπέμφθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ένας 53χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος στο Φαληράκι και ο 20χρονος γιός του, ο πρώτος ως αυτουργός και ο δεύτερος ως συνεργός, της δολοφονίας 46χρονου εργολάβου οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ, ο οποίος αγνοείτο από από την Κυριακή 28 Αυγούστου. Ο Τοπάλυ ήταν πατέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Μετά από εξαντλητική προανάκριση που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας κατόπιν προσαγωγής του 53χρονου με τον οποίο είχε ραντεβού ο 46χρονος εργολάβος το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022, προκειμένου να του πληρώσει οφειλές, στο πλαίσιο συμφωνίας που είχαν συνάψει, ομολόγησε ότι τον σκότωσε.

Μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος τους για την προαναφερόμενη πράξη οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας υπηρεσίας και ζήτησαν δια των συνηγόρων τους κ.κ. Ακη και Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βερβέρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος κ. Μηνάς Τσέρκης θα υποβάλει δήλωση για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την 30ή Αυγούστου 2022 το βράδυ, δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου από τον αδελφό και την σύζυγο του 46χρονου η εξαφάνισή του.

Ανέφεραν συγκεκριμένα ότι ο εξαφανισθείς την 28η Αυγούστου 2022 και περί ώρα 20:20 βρισκόταν στις Καλυθιές Ρόδου με το αυτοκίνητό του μάρκας «HONDA», μοντέλο «CRV», χρώματος μπλε, ιδιοκτησίας του, σε καφενείο, όπου διασκέδαζε με ομοεθνείς του και ότι επρόκειτο να συναντηθεί με τον 53χρονο ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων για να διευθετηθούν οικονομικής φύσεως διαφορές στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του τελευταίου στο Φαληράκι.

Λόγω του ό,τι ο εξαφανισθείς δεν έπασχε από κάποια ασθένεια, είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν είχε προηγούμενο ιστορικό εξαφανίσεων εκφράστηκαν υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια.

Ο αδελφός του θύματος από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο στις αρχές για εγκληματική ενέργεια, ενώ ευθέως κατονόμαζε τον 53χρονο ως τον υπαίτιο καθώς όταν αναζητούσε τον αδελφό του μετέβη εκεί και ένιωσε ότι ο ξενοδόχος είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις. Του έλεγε συγκεκριμένα ότι δεν δούλευε το σύστημα των καμερών και δεν είχε καταγράψει τίποτε, ότι ο ίδιος δεν ήταν εκεί, αλλά στο πανηγύρι κ.α.

Τις υποψίες του αυτές κοινολόγησε στους αστυνομικούς, ενώ το Σάββατο όταν είχε κληθεί για κατάθεση ο 53χρονος και δεν πήγε, επικαλούμενος την εισαγωγή του γιού του στο νοσοκομείο ο ίδιος μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ψέμα.

Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», που κινήθηκε η διαδικασία της προσαγωγής του και μετά από εξαντλητική προανάκριση «έσπασε» και ομολόγησε.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι ο εξαφανισθείς την 23:02 ώρα της 28ης Αυγούστου 2022 τηλεφώνησε στον δικηγόρο του κ. Μηνά Τσέρκη ο οποίος όμως δεν απάντησε.

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε διαπίστωσαν ότι ο 46χρονος την 22.30 ώρα της 28 Αυγούστου 2022 πέρασε με το όχημά του από την επαρχιακή οδό Ρόδου – Φαληρακίου με κατεύθυνση την Ρόδο έξω από το κατάστημα-ταχυφαγείο «STAR».

Στην συνέχεια σταμάτησε στο περίπτερο που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω, αγόρασε τσιγάρα και συνέχισε με κατεύθυνση το ξενοδοχείο.

Την 22:26 ώρα εισήλθε επί της οδού Αθηνοδώρου που οδηγεί και καταλήγει στο ξενοδοχείο ενώ επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο την 22:40 ώρα.

Την 22:43 ώρα της ιδίας ημέρας εισέρχεται ξανά στον ίδιο δρόμο όπου παραμένει έως και την 01:46 της 29ης Αυγούστου 2022 και εξέρχεται από τον ιδιο δρόμο. Σε όλα τα βίντεο επιβεβαιώνεται ότι ήταν οδηγός αυτός πλην της 01:46 ώρας της 29ης Αυγούστου 2022 όπου φάνηκε το άτομο που οδηγούσε να φοράει σκουρόχρωμη μπλούζα.

Την 01:48 ώρα της 29ης Αυγούστου 2022, δηλαδή δύο λεπτά μετά, εξήλθε από το ίδιο στενό το αυτοκίνητο του 53χρονου και την 02:11 ώρα το προαναφερόμενο αυτοκίνητο ήλθε στον ίδιο δρόμο με κατεύθυνση το ξενοδοχείο.

Την 03:29 από τον ίδιο δρόμο εξήλθε ένα φορτηγό μάρκας MITSUBISHI χρώματος κόκκινου χωρίς πίσω πόρτα (στην καρότσα) ιδιοκτησίας του 53χρονου.

Οταν μετέβησαν στο κατάλυμα του 53χρονου εκείνος είπε στους αστυνομικούς ότι έχει κάνει εργασίες στο ξενοδοχείο για τις οποίες τον έχει αποπληρώσει, ενώ ανέφερε ότι το βράδυ ο εξαφανισθείς τον καλούσε στο τηλέφωνο, αυτός του μίλησε μια φορά αλλά στην συνέχεια δεν του απαντούσε καθώς του φάνηκε να είναι μεθυσμένος.

Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι την 01.00 ώρα της 29ης Αυγούστου 2022 βρισκόταν σε πανηγύρι και όταν γύρισε του φάνηκε ότι είδε το αμάξι στην παραλία αλλά δεν συναντήθηκαν και δεν το έχει δει ούτε αυτός μέχρι εκείνη την ημέρα.

Οταν του ζητήθηκε υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου τους ανέφερε ότι δεν λειτουργούν και μάλιστα έχει ζητήσει από τον τεχνικό του να μην καταγράφουν τους θερινούς μήνες παρά μόνο τους χειμερινούς για αποτροπή κλοπών.

Στην πορεία προέκυψε ότι είχε ζητήσει από τεχνικό να σβήσει τον σκληρό δίσκο των καμερών πράγμα που έκανε την 30ή Αυγούστου 2022!!

Το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου 2022 προσήγαγαν τον γιο και τον πατέρα και ο 53χρονος ανέφερε ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και νιώθει ένα βάρος τo οποίο πρέπει να βγάλει από μέσα του και ακολούθως περιέγραψε το έγκλημα.

Στο σημείο που είχε θάψει το πτώμα βρέθηκαν δύο κομμάτια σχοινί, χρώματος μπλε που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση της ανθρωποκτονίας.

Η κατάθεση του 53χρονου

Εξεταζόμενος ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ο ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στο Φαληράκι είπε εισαγωγικά ότι γνώρισε τον 46χρονο εργολάβο οικοδομών το 2014 και συνεργάστηκαν σε διάφορες κατασκευαστικές εργασίες.

Οπως ισχυρίστηκε, το 2019 ανακαίνισε τα δωμάτιά του έναντι 100.000 ευρώ και του έδωσε ως προκαταβολή το ποσό των 25.000 ευρώ ενώ άφησε οφειλή ύψους 75.000 ευρώ.

Ισχυρίστηκε ότι λόγω του κοονοϊού δεν είχε καταφέρει να τον εξοφλήσει και τον Μάιο και Ιούνιο του 2022 του έδωσε κάποια μικροποσά. Ο 53χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε προγραμματίσει την περαιτέρω αναβάθμιση του καταλύματός του τον Νοέμβριο φτιάχνοντας πισίνα με εξωτερικούς χώρους και ότι επρόκειτο να του αναθέσει αυτή την εργασία για την οποία του ζήτησε το 30% ως προκαταβολή.

Το πρωί της 28ης Αυγούστου 2022, όπως ισχυρίστηκε, ο 46χρονος του τηλεφώνησε για να βρεθούν και να υπογράψουν κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις και εκείνος του είπε να βρεθούν αρχικά στις 11.30 και όταν δεν πήγε στο ραντεβού του τηλεφώνησε ξανά την 14.30 ώρα.

Ο 53χρονος ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε ότι ήταν μεθυσμένος και τον απέφυγε και ότι του ξανατηλεφώνησε την 16.26 ώρα σε άθλια κατάσταση.

Ο 53χρονος διατείνεται ότι του είπε ότι δεν μπορούν να βρεθούν διότι θα πήγαινε στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη στις Καλυθιές, αλλά εκείνος συνέχιζε να του τηλεφωνεί.

Περί ώραν 22.30 με 23.00 που σήκωσε το τηλέφωνο, όπως υποστηρίζει, του είπε ότι έχει πιεί πολύ και του μετέθεσε το ραντεβού για την επόμενη ημέρα.

Αρχισε, όπως είπε, να τον βρίζει, να τον απειλεί και όπως ισχυρίστηκε, απαιτούσε να του καταβάλει 500 ευρώ.

Ισχυρίστηκε δε ότι πριν από μια εβδομάδα είχε πάει στο εστιατόριό του, έκανε λογαριασμό 600 ευρώ και δεν πλήρωσε.

Την 22.40 ώρα, όπως υποστηρίζει ο 53χρονος, του τηλεφώνησε ο 20χρονος γιός του και τον ενημέρωσε ότι ο 46χρονος ήταν στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου σε έξαλλη κατάσταση, ότι κόρναρε και έβριζε.

Εσπευσε στο σημείο ο 53χρονος γιατί φοβήθηκε οδηγώντας το αυτοκίνητο του μάρκας OPEL ZAFIRA χρώματος ασημί.

Όταν έφτασε πήρε τηλέφωνο τον γιό του που ήταν μέσα στο σπίτι για να βγει έξω, να τον βοηθήσει αν χρειαστεί. Ο Τοπάλυ άρχισε να τον βρίζει ενώ κατόπιν προτροπών του ενώ έδειχνε ότι έφευγε επέστρεψε με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος τους και επιτέθηκε στον γιό του.

Ο 53χρονος ισχυρίζεται ότι «θόλωσε» και άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές ενώ από ένστικτο πήρε ένα σχοινί πάνω από το αμάξι και το τύλιξε γύρω από τον λαιμό του για να τον ρίξει κάτω και να τον ακινητοποιήσει.

Ολα αυτά εκτυλίχθηκαν στον προαύλιο χώρο των δωματίων δίπλα στους κάδους, εκεί που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα.

Ο 53χρονος υποστηρίζει ότι σάστισε και τράβηξε το πτώμα πίσω από έναν σκουπιδοτενεκέ.

Πήρε το αυτοκίνητό του και μετέφερε την οικογένειά του στο σπίτι. Στάθμευσε με τρόπο ώστε να μη δει κανένας τίποτα και περίμενε μέχρι να κοιμηθούν όλοι. Οταν κοιμήθηκαν βγήκε έξω.

Ο γιός του πήρε το αυτοκίνητο του 46χρονου και εκείνος το δικό του και το άφησαν κοντά στην Αγία Παρασκευή στις Καλυθιές μέσα σε ένα στενό.

Μετά επέστρεψαν στο ξενοδοχείο και φόρτωσαν το πτώμα σε ένα αγροτικό όχημα. Τον σκέπασαν με ένα πανί άσπρο, έβαλαν ένα ξύλο πάνω για να μη φύγει το πανί και μετά έφυγαν και οι δύο για την Ψίνθο.

Οταν έφτασαν εκεί άφησε τον γιό του στην χειμερινή κατοικία τους κι εκείνος πήγε σε μια απόμερη τοποθεσία στην Ψίνθο μέσα σε μια ρεματιά και έριξε το πτώμα σε ένα χαντάκι και στην συνέχεια το σκέπασε με χώμα.

Πέταξε εξάλλου τα προσωπικά του αντικείμενα στα σκουπίδια.

Τι υποστήριξε ο 20χρονος

Ο 20χρονος γιός στην κατάθεσή του επιβεβαίωσε την κατάθεση που έδωσε ο πατέρας του λέγοντας ότι όταν πήγε ο 46χρονος το βράδυ της Κυριακής στα δωμάτιά τους και έφτασε στο σημείο ο πατέρας του αρχικώς κάθισαν σε ένα τραπέζι και συζητούσαν και ακολούθως άρχισαν να βρίζονται και να συμπλέκονται.

Πήγε ο ίδιος να τους χωρίσει και τον χτύπησε ο 46χρονος με μπουνιά στους ώμους.

Μετά είδε τον 46χρονο στον δρόμο δεμένο με ένα σκούρο σχοινί περασμένο στους ώμους και τον λαιμό του και έφυγε.

Λίγη ώρα αργότερα πήγαν στα δωμάτια και τον πήραν φίλοι του και πήγαν βόλτα.

Μια ώρα αργότερα του τηλεφώνησε ο πατέρας του και του ζήτησε να γυρίσει πίσω και μετέφεραν το αυτοκίνητο του 46χρονου ενώ ακολούθως πήγε μαζί του για να πετάξουν το πτώμα. Ισχυρίζεται ότι τον άφησε 100 μέτρα από το σημείο που έθαψε τον 46χρονο με πέτρες και χώμα.

Διατείνεται δε ότι ο 46χρονος είχε δανείσει στον πατέρα του 140.000 ευρώ.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής, που πρόκειται να υποβάλει σήμερα την έκθεσή του, πιθανολογεί ότι ο θάνατος του 46χρονου επήλθε συνέπεια κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης γεγονός που αν επιβεβαιωθεί δίνει μια άλλη τροπή στην υπόθεση καθώς θα διαψεύσει τους ισχυρισμούς περί πνιγμού με σχοινί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα