Δολοφονία Άλκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το οπαδικό σύνθημα στον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ – ΑΡΗ

Δολοφονία Άλκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το οπαδικό σύνθημα στον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ – ΑΡΗ
Αγώνας μπάσκετ ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ Eurokinissi Sports

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται για το σύνθημα που ακούστηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του μπάσκετ με τον Άρη αναφορικά με τον 19χρονο Άλκη που έπεσε θύμα οπαδικής βίας.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο αθλητικός εισαγγελέας για το οπαδικό σύνθημα που ακούστηκε στον πρόσφατο αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας, αναφορικά με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επεισοδίου οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Είχε προηγηθεί αναφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. προς την αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν τελέστηκε ενθάρρυνση-υποκίνηση σε τέλεση αδικήματος. Η έρευνα ανατέθηκε στο τμήμα Αθλητικής Βίας για να αναζητηθούν και να εντοπιστούν οι δράστες, όπως αναφέρει το GRTimes.

Με βάση το περιεχόμενο της αναφοράς, επρόκειτο για σύνθημα που φώναξαν οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας και σύμφωνα με παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας, συνδεόταν με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Συγκεκριμένα, ακούστηκε από μερίδα οπαδών του “Δικεφάλου” το σύνθημα: “Τον σκότωσα γιατί ήταν Αρειανός…“.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία, το αδίκημα που θα διερευνηθεί συνδέεται με την παρότρυνση, υποκίνηση και ενθάρρυνση στην τέλεση πράξεων βίας.

Την έρευνα καλούνται να φέρουν εις πέρας αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα