Δολοφονία Παπαγεωργίου: Ένταση κατά τις απολογίες – “Ο Μάριος ζει” επιμένει ο 73χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος

Δολοφονία Παπαγεωργίου: Ένταση κατά τις απολογίες – “Ο Μάριος ζει” επιμένει ο 73χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος
Συγγενείς του Μάριου Παπαγεωργίου κρατώντας πλακάτ και φωτογραφίες είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Eurokinissi

Ένταση προκλήθηκε ακόμη μια φορά στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο κατά την απολογία του 73χρονου φερόμενου ως εγκέφαλου της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος υποστήριξε πως ο 26χρονος σκηνοθέτησε τα πάντα και διέφυγε στο εξωτερικό.

Αποδέκτης φραστικών επιθέσεων αλλά και αρνητικών επισημάνσεων έγινε ο 73χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, η σορός του οποίου ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Ο κατηγορούμενος επέμεινε όπως και πρωτόδικα, ότι ο Μάριος ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό, ωστόσο ο συγκατηγορούμενος του αλλά και συγγενείς του 26χρονου δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους.

Ο 73χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο Μάριος Παπαγεωργίου σχεδίασε την απαγωγή του για να αποσπάσει 620 χιλιάδες ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα, εκτιμώντας ότι αυτή τη στογμή ζει καπου στο εξωτερικό. «Πιστευω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε αυτά τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών» ανέφερε απολογούμενος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική»

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

(…)

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί…

Οι αντιδράσεις

Οι συγγενείς του Μάριου όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασαν στα όσα άκουσαν κατά τη διάρκεια της απολογίας, φωνάζοντας: «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος». Ακόμα και δικαστής του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου κατά την εξέταση του κατηγορούμενου, του είπε: «Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι “νέες” αλήθειες».

Παρόμοια αντίδραση είχε και ο συγκατηγορούμενος του 73χρονου, που κατηγορείται ότι έκανε τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή. «Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι» φώναξε ο 60χρονος προς το μέρος του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Μάριου για τις πράξεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα