Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Με αλεξίσφαιρο στο εδώλιο ο 28χρονος κατηγορούμενος

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Με αλεξίσφαιρο στο εδώλιο ο 28χρονος κατηγορούμενος
Ο καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 60χρονης Suzanne Eaton Eurokinissi

Στο εδώλιο θα βρεθεί ο 28χρονος Χανιώτης, ο οποίος και έχει ομολογήσει το ειδεχθές έγκλημα κατά της Αμερικανίδας βιολόγου το 2019. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού.

Αρχίζει, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, η οποία και συγκλόνισε το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2019. Ήδη από νωρίς, υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου μεταφέρθηκε, λίγα λεπτά μετά τις 09.00, ο 28χρονος κατηγορούμενος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με το μισό κεφάλι του ξυρισμένο.

Το παρών δίνουν η παπαδιά μητέρα του 28χρονου, ο αδερφός και η σύζυγός του, που εισήλθαν στο κτίριο φορώντας μαύρα φούτερ με κουκούλα, προκειμένου να κινηθούν διακριτικά και να περάσουν απαρατήρητοι. Παρόντες είναι και συγγενείς της αδικοχαμένης βιολόγου. Εξονυχιστικός είναι ο έλεγχος σε όσους επιτρέπεται η είσοδος στη δικαστική αίθουσα.

Εν τω μεταξύ, οι συγγενείς του δράστη διαμαρτύρονται για την αποτύπωση εικόνων τους, την ώρα του ελέγχου, σε βίντεο από τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στα Δικαστήρια. Οι συγγενείς απειλούν με μηνύσεις, ενώ η σύζυγος του δράστη αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα δύο μικρά παιδιά που έχει με τον 28χρονο και τα οποία ενδέχεται, όπως είπε, να βλέπουν τηλεόραση.

Στο εδώλιο θα βρεθεί ο 28χρονος Χανιώτης, ο οποίος και έχει ομολογήσει το ειδεχθές έγκλημα, και ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού.

Πρόκειται για μια από τις πιο αποτρόπαιες δολοφονίες που απασχόλησε τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ και η οποία ήρθε φως της δημοσιότητας το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2019 όταν, σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας της βιολόγου, Βάσω Πανταζή, Δικηγόρο Αθηνών και Γεώργιο Τζερίζ, Δικηγόρο Χανίων, «μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες».

“Προκαταβολικά ζητάω συγγνώμη για την πράξη μου και ομολογώ ότι εγώ σκότωσα την Αμερικανίδα βιολόγο”. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο Γ.Π την ομολογία του στις 15 Ιουλίου του 2019. Μια εβδομάδα νωρίτερα, δύο άνδρες που είχαν χόμπι την εξερεύνηση στις σπηλιές, είχαν βρει τυχαία το πτώμα της Σούζαν Ιτον.

Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε ένα φρικιαστικό έγκλημα. Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές που ανέλαβαν, είχαν από την πρώτη στιγμή σοβαρές ενδείξεις πως η γυναίκα είχε βιαστεί. Και πράγματι, ο Γ.Π λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή του, ομολόγησε πως τη βίασε τρεις φορές.

O κατηγορούμενος μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται στο μεταγωγών στην Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου.

Αδιευκρίνιστη είναι για την ώρα η στάση που θα κρατήσει ο ίδιος και τι θα ισχυριστεί για τον βιασμό, μετά και τη δημοσίευση των εργαστηριακών εξετάσεων του dna της 60χρονης που έδειχναν ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Πληροφορίες του cretalive θέλουν τον 28χρονο κατά τη διάρκεια της ψυχιατρικής γνωμάτευσης να έχει αλλάξει τον αρχικό ισχυρισμό του, υποστηρίζοντας πως δεν βίασε τη Σούζαν Ίτον. Μένει τώρα να φανεί αν θα συνεχίσει να το υποστηρίζει, καθώς στην περίπτωσή του ούτε ο δικηγόρος του, λένε οι καλά γνωρίζοντες, είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να χαράξει μια υπερασπιστική γραμμή, χωρίς ο κατηγορούμενος να αλλάξει γνώμη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα