Δολοφονία στην Αγ. Βαρβάρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 75χρονο

Δολοφονία στην Αγ. Βαρβάρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 75χρονο
Το κτήριο της Εισαγγελίας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Eurokinissi

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία κατηγορείται ο 75χρονος που την περασμένη Πέμπτη δολοφόνησε την πρώην συζυγό του στην Αγ. Βαρβάρα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε σε βάρος του 75χρονου που σκότωσε το βράδυ της Πέμτης στην Αγία Βάρβαρα την πρώην συζυγό του.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 75χρονος έχει ομολογήσει την πράξη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναφέρθηκε στην αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ τους, ιδίως το τελευταίο διάστημα, καθώς τη Δευτέρα 7 Ιουνίου είχε προσδιοριστεί για να συζητηθεί η αγωγή διαζυγίου τους. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως στην προανακριτική του κατάθεση ο 75χρονος, αν και ομολόγησε το έγκλημα, αρνήθηκε ότι υπήρξε ζήτημα ενδοοικογενειακής βίας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν ήταν βίαιος ούτε και χτυπούσε την 64χρονη.

Τέλος, εμφανίζεται να δήλωσε ότι το ζευγάρι έμενα στο ίδιο κτίριο και αναγκαστικά βλέπονταν συχνά. Το βράδυ της Πέμπτης, κατά τον 75χρονο, λογομάχησαν για περιουσιακά ζητήματα με αποτέλεσμα εκείνος να βγει “εκτός εαυτού”, όπως φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος του κατηγορουμένου Θεόδωρος Μαντάς αναφέρει:  

«Πρόκειται για την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας. Μια πράξη την οποία προφανώς κανείς δεν επικροτεί  . Οφείλεται στην έκρηξη του θυμικού μετά από μια έντονη δικαστική διαμάχη  , η οποία επέφερε το αποτέλεσμα αυτό. Ο δράστης έχει ήδη μετανιώσει για την πράξη του. Αυθορμήτως παραδόθηκε στις Αρχές και ανέλαβε την ευθύνη της πράξεως του, παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα