Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας της εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας της εφοριακού
Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη Eurokinissi

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας θα καθίσει ο Εμμανουήλ Σοροπίδης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Αναβιώνει η υπόθεση μετά τις δύο αναβολές.

Η αποτρόπαιη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, της εφοριακού που βρέθηκε νεκρή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών αναβιώνει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Έχοντας ήδη αναβληθεί στο παρελθόν δύο φορές, η υπόθεση πρόκειται να εισαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει ο Εμμανουήλ Σοροπίδης.

Η 32χρονη είχε βρεθεί νεκρή με 14 μαχαιριές, απογευματινές ώρες στο νεκροταφείο από έναν περαστικό. Χρειάστηκαν να περάσουν αρκετοί μήνες προκειμένου η έρευνα των αρχών να οδηγηθεί σε κάποιο αποτέλεσμα. Η αστυνομία καταλήγει στη σύλληψη ενός άνδρα, ηλικίας σήμερα 63 ετών, ο οποίος ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συνήθιζε να πηγαίνει στα νεκροταφεία για να κλέβει προσωπικά αντικείμενα πενθούντων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μένος του δράστη, που δεν δίστασε να μαχαιρώσει 14 φορές τη γυναίκα, είπε να κάνει με το ότι η Δώρα Ζεμπερη την οποία επιχείρησε να κλέψει, είχε πάνω της μόλις 5 ευρώ, ενώ τόσο το κινητό της όσο και το πορτοφόλι της πολ ληφθήκαν σε κατάστημα στην Ομόνοια έναντι 20 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως ο κατηγορούμενος που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη, ενώ αρχικά ομολόγησε το έγκλημα, στη συνέχεια ανέτρεψε τους ισχυρισμούς του. Υποστήριξε ότι δύο άτομα τον προσέγγισαν και του υποσχέθηκαν χρήματα και ναρκωτικά ως αντάλλαγμα τη δολοφονία της 32χρονης. Ωστόσο, όταν εκείνος την πλησίασε στο νεκροταφείο η κοπέλα τον αντιλήφθηκε άρχισε να φωνάζει και να αμύνεται.

Μετά από μία σύντομη πάλη που άφησε τη Δώρα Ζεμπερη με ένα τραύμα στο μάγουλο, η κοπέλα – κατά τον κατηγορούμενο- διέφυγε, ψάχνοντας βοήθεια, ενώ εκείνος τράπηκε σε φυγή,

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του θύματος εξακολουθεί να πιστεύει πως η ανθρωποκτονία είχε σχέση με τις επαγγελματικές τις υποθέσεις, καθώς εργαζόταν ως ελεγκτής στη ΔΟΥ Πειραιά, και -όπως είχαν καταθέσει- το διάστημα εκείνο την διακατείχε ανησυχία και άγχος. Από την άλλη, ο προϊστάμενος της είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με κάποια υπόθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα