Δραματικές σκηνές στο λιμάνι της Λέσβου - Απαρηγόρητη η μητέρα του 10χρονου

Επανοπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο Δικελί της Τουρκίας την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Στην Τουρκία επαναπροωθήθηκαν 136 άτομα: 124 από το Πακιστάν, τέσσερις από τη Σρι Λάνκα, δυο από την Ινδία, τρεις από το Μπαγκλαντές, ένας από το Ιράκ και δυο από τη Συρία.
(EUROKINISSI)
Επανοπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο Δικελί της Τουρκίας την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Στην Τουρκία επαναπροωθήθηκαν 136 άτομα: 124 από το Πακιστάν, τέσσερις από τη Σρι Λάνκα, δυο από την Ινδία, τρεις από το Μπαγκλαντές, ένας από το Ιράκ και δυο από τη Συρία. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Νεκρό εντοπίστηκε 10χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν το οποίο επέβαινε σε πλαστική λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες - Αποπειράθηκε να πέσει στη θάλασσα να πνιγεί η μητέρα του

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης αυτή τη στιγμή. Η μάνα του 10χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί στην προσπάθεια του να περάσει με την οικογένεια του στη Λέσβο. Αποπειράθηκε να πέσει στη θάλασσα να πνιγεί κάτι που αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή με την παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν ως τώρα γνωστά, το παιδί περνούσε στη Λέσβο με την οικογένεια του, τους γονείς του και τα δυο μικρότερης ηλικίας κορίτσια αδέλφια του. Σκάφος της βουλγαρικής ακτοφυλακής που επιχειρεί στην περιοχή στα πλαίσια της δύναμης της Φρόντεξ, εντόπισε τη βάρκα μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και την πλησίασε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διάσωσης των επιβαινόντων.

Για άγνωστους όμως λόγους --οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι επιβαίνοντες δεν συνεργάζονταν θεωρώντας ότι το σκάφος είναι τουρκικό και θα τους επιστρέψει στην Τουρκία-- προκλήθηκε πανικός. Όταν τελικά το βουλγαρικό σκάφος σταμάτησε τη βάρκα με τους 66 επιβαίνοντες και τους διέσωσε διαπίστωσε την ύπαρξη του παιδιού που δεν είχε τις αισθήσεις του. Με άλλο ταχύπλοο που διαθέτει το σκάφος της Φρόντεξ, το παιδί μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης με συμπτώματα ασφυξίας και από εκεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και κατέληξε.

ADVERTISING

Οι 66 επιβαίνοντες στη λέμβο μεταξύ τους οι γονείς και τα αδέλφια του άτυχου 10χρονου Αφγανού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις πρώτες τους καταθέσεις οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν ότι το παιδί τους ποδοπατήθηκε από τους πανικόβλητους επιβαίνοντες στην πλαστική βάρκα πρόσφυγες και μετανάστες που διαγκωνίζονταν για να ανεβούν στο βουλγαρικό διασωστικό σκάφος.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα Σαββάτο 25 Νοεμβρίου και μέχρι τώρα 9 το πρωί στη Λέσβο έχουν περάσει περισσότεροι από 170 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα τραγωδία στη Λέσβο: 10χρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό απ' τη θάλασσα

SHARE:

24Media Network