Δρόμοι της Μεσσήνης που οδηγούν στο… πουθενά

Δρόμοι της Μεσσήνης που οδηγούν στο… πουθενά

Δρόμοι που οδηγούν στο πουθενά, έργα που ξεκίνησαν για να μειώσουν τον κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους της Μεσσήνης αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί

Μεταξύ αυτών είναι και η οδός Παύλου Μπακογιάννη, ο νότιος περιφερειακός της πόλης, ο οποίος επειδή δε χρησιμοποιείται, έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ βαρέων οχημάτων και... αποθήκη καταστημάτων.

Οι περισσότεροι από τους αδιάνοικτους περιφερειακούς κυρίως δρόμους δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν σύντομα λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, εξηγεί ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσούσης. Οπως όμως επισημαίνει, αυτή την περίοδο προωθούνται οι μελέτες για τη διάνοιξη της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, που θα συνδέει το δρόμο της Πύλου (στην έξοδο της πόλης) με την 8η επαρχιακή οδό, προς Αβραμιού, στο ύψος του ΚΤΕΟ, καθώς και η μελέτη του δρόμου προς Αγία Παρασκευή. Σταδιακά, προγραμματίζεται να προωθηθούν και άλλα έργα.

Ειδικά για τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο κ. Τσούσης θεωρεί πως η διάνοιξή της θα συμβάλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων προς και από αρκετά χωριά του δήμου, κυρίως όμως θα συμβάλει στη μείωση της κίνησης μεγάλων οχημάτων μέσα στην πόλη, τα οποία κατευθύνονται από και προς το δημόσιο ΚΤΕΟ. Οταν, όπως λέει, επαναλειτουργήσει το ΚΤΕΟ, τα οχήματα που θα κινούνται στην περιοχή θα αυξηθούν σημαντικά και στόχος είναι αυτά να εξυπηρετούνται από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, περιφερειακά της πόλης.

Οσον αφορά στο νότιο περιφερειακό δρόμο, την οδό Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος έχει πλάτος 20 μέτρων όπως όλοι οι περιφερειακοί της Μεσσήνης, αλλά για την ώρα καταλήγει σε αδιέξοδο, η ολοκλήρωσή του δεν προβλέπεται σύντομα, ωστόσο είναι στα σχέδια του δήμου.

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στην περιοχή, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο δρόμος ουσιαστικά δε χρησιμοποιείται, παρκάρουν φορτηγά, μηχανήματα και άλλα μεγάλα οχήματα, ενώ ορισμένοι χρησιμοποιούν το δρόμο και ως αποθήκη για ογκώδη και όχι μόνο αντικείμενα. Επαγγελματίες της περιοχής επισημαίνουν ότι στόχος είναι να διανοιχθεί και να λειτουργήσει κάποια στιγμή ο δρόμος και τα αντικείμενα που έχουν... αποθηκευτεί στην άκρη του δρόμου άμεσα θα μεταφερθούν. Οπως λένε, πρόκειται για τον περιφερειακό δρόμο της Μεσσήνης ο οποίος θα μειώσει τα οχήματα, ειδικά τα φορτηγά, στο δρόμο Ασπροχώματος - Πύλου, και που ειδικά στο ύψος της πόλης εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους διερχόμενους μαθητές. Θα ξεκινά από το εικονοστάσι, στο δρομάκι προς τον Αγιο Νικόλαο (Μιχαήλ Στασινόπουλου), θα διασχίζει το τμήμα νότια του δρόμου Ασπροχώματος - Πύλου και θα καταλήγει στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο, στην έξοδο της πόλης.

Να σημειωθεί πως οι εργασίες διάνοιξης του συγκεκριμένου δρόμου έχουν ξεκινήσει εδώ και μια 15ετία, ενώ εδώ και 10 - 20 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική εργασία. Οι περίοικοι επιμένουν πως με δεδομένο ότι η πόλη της Μεσσήνης αναπτύσσεται προς την παραλία, ο δρόμος πρέπει να ενταχθεί άμεσα στον προγραμματισμό του δήμου και να ολοκληρωθεί.

πηγή: eleftheriaonline.gr

SHARE:

24Media Network