Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ – Βίντεο ντοκουμέντο: Εργαζόμενοι πηδούν από το βαγόνι για να σωθούν

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ – Βίντεο ντοκουμέντο: Εργαζόμενοι πηδούν από το βαγόνι για να σωθούν
Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό και δυο τραυματίες στον ΗΣΑΠ Stringer / SOOC

Ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ όπου έχασε τη ζωή του ένας μηχανοδηγός είδε το φως της δημοσιότητας. Η προσπάθεια των εργατών να εγκαταλείψουν τη λοκομοτίβα.

Σκηνές από ταινία δράσης θυμίζουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από το βίντεο ντοκουμέντο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στα Πατήσια και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 41χρονος Πέτρος Γιάμαλης.

Στο βίντεο που προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του MEGA, τρεις εργάτες που βρίσκονταν στο μηχάνημα φαίνεται να πηδούν από αυτό και να πέφτουν στην αποβάθρα και στη συνέχεια στις γραμμές του τρένου και ο ένας εξ αυτών να τραυματίζεται.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στα Πατήσια, όταν ένα μηχάνημα λείανσης των γραμμών εκτελούσε εργασίες κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου και όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, εμφάνισε βλάβη στο σύστημα των φρένων του και άρχισε μία ανεξέλεγκτη πορεία.

Οι υπεύθυνοι του δικτύου αποφάσισαν για να μην προκληθεί κάποιο ακόμη χειρότερο δυστύχημα, να μετακινήσουν και να τοποθετήσουν έναν κενό επιβατών συρμό στο ύψος του Αγίου Νικολάου, ώστε με την σύγκρουση να ανακόψουν την ανεξέλεγκτη πορεία του.

Το μηχάνημα ανήκε σε αυστριακή εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της συντήρησης των γραμμών και εντός του οχήματος επέβαιναν Έλληνες εργαζόμενοι του «Ηλεκτρικού» για να τους καθοδηγούν αλλά και αλλοδαποί εργαζόμενοι της εταιρείας που είχε αναλάβει την εργολαβία.

Τη στιγμή που πλησίαζαν στο σημείο της τεχνητής πρόσκρουσης με τον ακινητοποιημένο συρμό, οι επιβαίνοντες εργαζόμενοι άρχισαν να πηδούν ο ένας μετά τον άλλο από το βαγόνι. Δυστυχώς όμως τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν αμέσως την πρόσκρουση, σοβαρά τραυματισμένο έναν Έλληνα εργαζόμενο και λιγότερο τραυματίες έναν ακόμη Έλληνα και έναν αλλοδαπό.

Ο σοβαρά τραυματισμένος άντρας, ο 41χρονος Πέτρος Γιάμαλης κατέληξε στο ασθενοφόρο λίγο πριν φτάσει στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα