ΕΔΕ για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. ‘Δεν φέρουμε ευθύνη’, λέει ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου

ΕΔΕ για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. ‘Δεν φέρουμε ευθύνη’, λέει ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου

Σαρώνουν τους χώρους του ψυχιατρικού νοσοκομείου οι Αρχές, προκειμένου να ανακαλύψουν τον τρόπο απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. Τι είπαν η μητέρα και ο αδερφός της σε τηλεοπτική εκπομπή. "Η διοίκηση δεν φέρει ευθύνη", απαντά ο διοικητής

Ένορκη διοικητική εξέταση αναμένεται να διαταχθεί, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη, από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, απηύθυναν η μητέρα της Γεωργία και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”, ενώ εξέφρασαν φόβους για τη ζωή της.

Διαβάστε περισσότερα: Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο: Δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη

“Μίλησε χθες το βράδυ, στις 9 η ώρα, με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απελπισμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης” είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα της.

“Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ” ανέφερε ο αδελφός της, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη, το μόνο που έλεγε συνεχώς είναι ότι θέλει να γυρίσει στο παιδί της.

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, έκανε ο Αλέξης Κούγιας και ο νυν συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Διαβάστε περισσότερα: Η έκκληση Ραγκούση και τα τελευταία λόγια της Βίκυς Σταμάτη πριν αποδράσει

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, τόνισε ότι η διοίκηση δεν φέρει ευθύνη γιατί η κ. Σταμάτη ήταν υπό φρούρηση συνεχή, ενώ υπογράμμισε ότι η φρουρά πάντοτε ήταν απέξω και πως ήταν μόνη και το δωμάτιο εφρουρείτο επί 24ωρου βάσεως από φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες.

Επισήμανε ότι το δωμάτιο ήταν στο ισόγειο, είχε μπαλκονόπορτα και η μπαλκονόπορτα είχε λουκέτο. Σύμφωνα με τα όσα γνώριζε ο ίδιος, το λουκέτο ήταν παραβιασμένο.

Εκτίμησε ότι ίσως η απόδραση έγινε κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς και διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο έχει θυρωρείο, αλλά έχει και διάφορα σημεία διαφυγής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα