Εγκαίνια Κορίνθου-Πατρών: Όλα τα ονόματα των σηράγγων

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Έντονους συμβολισμούς έκρυβε η ονοματοδοσία των νέων σηράγγων της Ολυμπία Οδού. Διαβάστε όλα τα ονόματα

Στην ονοματοδοσία των νέων σηράγγων της Κορίνθου-Πατρών, που θα συνδέουν πλέον με ασφάλεια και ταχύτητα την Κόρινθο και την Πάτρα, προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας τον έντονο συμβολισμό των ονομάτων και τα μηνύματα που εκπέμπουν.

Από τα ονόματα αυτά που σίγουρα ξεχωρίζουν είναι του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και του Νίκου Τεμπονέρα.

Συγκεκριμένα, στο νομό Κορινθίας η σήραγγα στο Χελιδόνι παίρνει το όνομα του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Διογένη, στο Δερβένι και στα Μαύρα Λιθάρια των οπλαρχηγών της επανάστασης Νίκου Πετμεζά και Παναγιωτάκη Γεραρή αντίστοιχα.

Στο νομό Αχαΐας η σήραγγα της Αιγείρας παίρνει το όνομα του φοιτητή Πάνου Μυλωνά, της Ακράτας του καπετάν Νικήτα Νικόλαου Πολυκράτη, του Πλατάνου του ποιητή Κωστή Παλαμά, της Βολίμης το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του Πανόρμου του Νίκου Τεμπονέρα και τέλος η σήραγγα της Παναγοπούλας παίρνει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εγκαίνια στην Κορίνθου - Πατρών. 'Ανδρέας Παπανδρέου' και 'Νίκος Τεμπονέρας' τα ονόματα σε δύο από τις σήραγγες

Τσίπρας: Ανοίγει ο δρόμος για τη χώρα

SHARE:

24Media Network