Εγκαίνια στην Κορίνθου - Πατρών. 'Ανδρέας Παπανδρέου' και 'Νίκος Τεμπονέρας' τα ονόματα σε δύο από τις σήραγγες

Εγκαίνια στην Κορίνθου - Πατρών. 'Ανδρέας Παπανδρέου' και 'Νίκος Τεμπονέρας' τα ονόματα σε δύο από τις σήραγγες

Εγκαινιάστηκε ο οδικός άξονας Κορίνθου - Πατρών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η τελετή και τα ονόματα που δόθηκαν στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας (Vids)

Τελετή εγκαινίων και παράδοσης σε κυκλοφορία του οδικού άξονα Κορίνθου - Πατρών πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η τελετή έγινε, στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα

"Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

"Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της", είπε χαρακτηριστικά.

"Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας", δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε "τελματωμένα", όπως είπε, και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως "εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό".

Όπως είπε ο υπουργός, τρεις από τις σήραγγες θα έχουν το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωστή Στεφανόπουλου και του Νίκου Τεμπονέρα (Πάνορμος).

"Η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Του ανθρώπου που μας ενέπνευσε όπως ο Αλέξη Τσίπρας", είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Tα ονόματα στις υπόλοιπες σήραγγες:

Κορινθίας: Διογένης

Δερβένι και Μαύρα Λιθάρια: Nίκος Πετμεζάς και Παναγιωτάκης Γεραρής

Αχαίας: Πάνος Μυλωνάς

Ακράτας: Νικόλαος Πολυκράτης

Πλατάνου: Κωστης Παλαμάς

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη, με πολιτικά μηνύματα από τον πρωθυπουργό στους δανειστές, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για τις σήραγγες και το νέο κομμάτι της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης. "Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους κόπους του ελληνικού λαού" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ένα πολύ μεγάλο οδικό έργο που ανήκει στον ελληνικό λαό.

*Έρευνα της Commonview.gr για την αναζήτηση των κύριων προβλημάτων των πολιτών και της εκτίμησης αυτών για τη διαχείρισή τους από το κράτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πώς ονομάζονται οι σήραγγες στα Τέμπη. Από την Παρασκευή σε κυκλοφορία

Τσίπρας από τα Τέμπη: 'Τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν εδώ'

Δόθηκε στην κυκλοφορία η σήραγγα της Παναγοπούλας στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών ως το Ξυλόκαστρο

SHARE:

24Media Network