39χρονη κατηγορούσε για παιδοφιλία γνωστό τραγουδιστή

39χρονη κατηγορούσε για παιδοφιλία γνωστό τραγουδιστή

Διαβάστε πώς μία 39χρονη είχε κάνει "κόλαση" τη ζωή 30χρονου τραγουδιστή, μέλους γνωστού συγκροτήματος

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 39χρονης ιδιοκτήτριας διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για απειλή, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 39χρονη είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδες συκοφαντικές ειδήσεις σε βάρος 30χρονου μέλους γνωστού μουσικού συγκροτήματος.

Σχηματίστηκε δικογραφία, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 39χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού στην Εύβοια, για απειλή, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα.

Η δικογραφία σχηματίσθηκε ύστερα από καταγγελία 30χρονου ημεδαπού, μέλους γνωστού μουσικού συγκροτήματος, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία είχε αναρτηθεί είδηση σε πλήθος ιστότοπων του διαδικτύου, η οποία ανέφερε ότι ο ίδιος (30χρονος) προσεγγίζει ανήλικους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προβάλλοντας φωτογραφία του ιδίου, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη δημοσίευση της ανωτέρω είδησης, αναρτήθηκαν πολλαπλά απειλητικά μηνύματα στο προφίλ που διατηρεί το συγκρότημα στο Facebook. Επιπλέον, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η ιστοσελίδα που διατηρούσε το συγκεκριμένο συγκρότημα είχε δεχθεί ηλεκτρονική «επίθεση» και δεν λειτουργούσε για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ στο κινητό τηλέφωνό του 30χρονου είχαν σταλεί εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα από άγνωστους αριθμούς, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης της καταγγελίας, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολουθώντας τις κατάλληλες τεχνικές, ταυτοποίησαν και εξακρίβωσαν ότι η 39χρονη ημεδαπή, ήταν η δημιουργός και διαχειρίστρια των επίμαχων προφίλ στο Facebook, αλλά και η αποστολέας της επίμαχης συκοφαντικής ειδήσεως σε διάφορες ιστοσελίδες που την αναδημοσίευσαν.

Κλιμάκιο αστυνομικών, πραγματοποίησε έρευνα την 15.05.2012, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία της και στους χώρους του ραδιοφωνικού σταθμού της στην Εύβοια, όπου, από την επιτόπια αυτοψία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαπιστώθηκε πλήθος προγραμμάτων απόκρυψης ηλεκτρονικών ιχνών, καθώς και η διαχείριση των επίμαχων ηλεκτρονικών διευθύνσεων και των προφιλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός Η/Υ και δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network