62χρονος διέθετε παράνομα στο διαδίκτυο έως και 23.000 βιβλία

62χρονος διέθετε παράνομα στο διαδίκτυο έως και 23.000 βιβλία

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 62χρονου.

Ειδικότερα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούσε υπόθεση με εμπλοκή αγνώστου ατόμου, χρήστη του διαδικτύου, που χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, αναπαρήγαγε, παρουσίαζε και διέθετε παράνομα και χωρίς την απαιτούμενη άδεια, σε άλλους χρήστες, ηλεκτρονικά βιβλία εκδοτών και συγγραφέων - μελών του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ.).

Στο πλαίσιο της ψηφιακής ανάλυσης, προέκυψε ότι η διάθεση πραγματοποιούνταν μέσω ειδικών αρχείων (torrent), τα οποία μεταφόρτωνε ο δράστης από τον λογαριασμό του, σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στις οποίες ήταν εγγεγραμμένος με ψευδώνυμο. Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθησε σχετική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και εντοπισμό του δράστη.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε εκτεταμένη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και πρόεκυψε η εμπλοκή του 62χρονου στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών στο σπίτι του 62χρονου, ταυτοποιήθηκε ότι τυγχάνει ο κάτοχος και διαχειριστής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο, μέσω της οποίας λάμβανε χώρα η συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε εξωτερικός σκληρός δίσκος, χωρητικότητας 1 ΤΒ, με μεγάλο πλήθος βιβλίων (περί τα 23.300 βιβλία), ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτός είναι ο Νο1 παιδόφιλος στην Ευρώπη για ελληνικές και αμερικανικές διωκτικές Αρχές

Απετράπη τελευταία στιγμή η αυτοκτονία 22χρονης

SHARE:

24Media Network