O Αφγανός με τους πυροκροτητές είχε αιτηθεί ασύλου

O Αφγανός με τους πυροκροτητές είχε αιτηθεί ασύλου
Pola Roupa's Hideout at Ilioupoli, in Athens, on January 5, 2016 / , , 5 , 2016 Sooc

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική - Ο νεαρός Αφγανός δήλωσε διαφορετικά στοιχεία από αυτά που εμφάνισε όταν δακτυλοσκοπήθηκε και δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος με τις Αρχές

Ένας νεαρός Αφγανός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή μια τσάντα που περιείχε οκτώ πυροκροτητές, συνελήφθη στον λόφο του Λυκαβηττού αρχικά από άντρες της Άμεσης Δράσης και στη συνέχεια από την Αντιτρομοκρατική που τον ανακρίνει.

Όλα εκτυλίχθηκαν χθες αργά το βράδυ όταν ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στον λόφο του Λυκαβηττού κάλεσε την Αστυνομία, γιατί ο νεαρός είχε γευματίσει στο εστιατόριο του και αρνούνταν να πληρώσει τον λογαριασμό.

Άντρες της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο και κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, εντόπισαν τους πυροκροτητές στην κατοχή του Αφγανού ηλικίας μεταξύ 25-30 ετών, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν αμέσως και να ενημερώσουν την Αντιτρομοκρατική που στη συνέχεια ανέλαβε την έρευνα και τον ανακρίνει.

Ο ίδιος δήλωσε διαφορετικά στοιχεία από αυτά που εμφάνισε το σύστημα κατά τη δακτυλοσκόπησή του, αυτό όμως συμβαίνει με πολλούς αλλοδαπούς κάθε φορά που ελέγχονται ή προσάγονται, δηλαδή να δηλώνουν και διαφορετικά στοιχεία, ειδικά όταν θέλουν να κρύψουν κάτι και να προκαλέσουν σύγχυση στις Αρχές. Από τη δακτυλοσκόπηση προκύπτει ότι ο συλληφθείς είχε αιτηθεί ασύλου, η χορήγηση και άρα η παραμονή του στη χώρα είναι μέχρι την τελεσίδικη εξέταση του αιτήματος προβλεπόμενη.

οι Αρχές δεν έχουν διαπιστώσει ακόμη ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός που είχε στην κατοχή του τόσους πυροκροτητές και εάν ετοίμαζε κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, αν αποτελεί μέλος εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης από την οποία έχει στρατολογηθεί, αν θα παράδιδε κάπου τον οπλισμό και από πού τον προμηθεύτηκε ή αν ανήκει σε πυρήνα φανατικών ισλαμιστών κλπ…

Μέχρι στιγμής δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος με τις Αρχές και η ανάκρισή του συνεχίζεται όπως και η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για να διαπιστωθεί ο ρόλος, οι σκοποί του και οι συνεργοί τους και όπως είναι λογικό οι Αρχές στην ΕΛ.ΑΣ. είναι εξαιρετικά φειδωλοί στην παροχή πληροφοριών, μέχρι να αποσαφηνιστούν πολλά πράγματα.

Σημειώνεται ότι χθες περίπου στις 11 το βράδυ έγινε και ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από μέλη της «Συνέλευσης Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)», στην οποία ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Πριν περίπου ένα μισάωρο και ενώ είχαμε περιφρούρηση γειτονιάς έγινε προσαγωγή συντρόφου 19χρονου αλλοδαπού του οποίου δεν γνωρίζουμε πολλά στοιχεία (επίθετο). Αυτή την στιγμή μάλλον τον πάνε στην ΓΑΔΑ ή στο τμήμα Αμπελοκήπων. Υπάρχει κόσμος στο στέκι». Αυτή η όμως η ανάρτηση δεν έχει αποσαφηνιστεί αν έχει σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό ή με κάτι άλλο, που είναι και το πιθανότερο καθώς τα δύο σημεία απέχουν αρκετά μεταξύ τους.

(Φωτoγραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα