Αλεξανδρούπολη: Συμπλοκή μεταξύ διακινητών μεταναστών το διπλό φονικό σε κτίριο Πολιτιστικού Συλλόγου

Αλεξανδρούπολη: Συμπλοκή μεταξύ διακινητών μεταναστών το διπλό φονικό σε κτίριο Πολιτιστικού Συλλόγου
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο Αφγανών, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί σε αποσύνθεση και κατακρεουργημένοι στις 24 Μαρτίου 2018, εντός του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμιωτών Αλεξανδρούπολης-Δράστες είναι δύο άντρες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν και κίνητρο ήταν οι μεταξύ τους οικονομικές διαφορές από την διακίνηση μεταναστών που είχαν αναπτύξει ως δραστηριότητα στον Έβρο

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο Αφγανών, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί νεκροί και σε αποσύνθεση, στις 24 Μαρτίου 2018, εντός του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμιωτών Αλεξανδρούπολης.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο αλλοδαποί, από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές αντίστοιχα, ηλικίας 30 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου 2018, εντοπίσθηκαν στον Ποταμό Έβρου, εντός του κτιρίου, νεκροί οι δύο Αφγανοί, ηλικίας 28 και 32 ετών.

Ειδικότερα, οι θανόντες βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη, κάτω από κουβέρτες, φέροντες τραύματα από μαχαίρι και θλων όργανο, σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Κυριολεκτικά είχαν κατακρεουργηθεί από απανωτά πλήγματα που δέχτηκαν.

Ακολούθησε διεξοδική εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Όπως διακριβώθηκε, η διπλή ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 και συγκεκριμένα το διάστημα από 1-2 Δεκεμβρίου 2017.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, την ανάλυση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και αυτών που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών, επετεύχθη η εξιχνίαση του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές διαφορές, ενώ διακριβώθηκε ότι δράστες και θύματα είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου και ενδεχομένως οι οικονομικές του διαφορές προέρχονταν από αυτή την δραστηριότητα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και ακολούθως εκδόθηκε σε βάρος του 32χρονου σχετικό Ένταλμα Σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη προχθές το απόγευμα, ενώ ο δεύτερος δράστης βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα