Αλληλοκατηγορίες στην υπόθεση της Ακρόπολης. Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

ΑΘΗΝΑ - ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Στον προφυλακιστέο Παν. Μουσσά "στόχευσαν" τα βέλη τους οι δύο συγκατηγορούμενοί του, Π. Μαυρίκος και Χρ. Φράγκου, ρίχνοντας σε αυτόν κάθε ευθύνη

Τον βασικό κατηγορούμενο Παν. Μουσσά, ο οποίος μετά την απολογία του το βράδυ της Παρασκευής κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, "δείχνουν" οι δύο συγκακτηγορούμενοί του, Παν. Μαυρίκος και Χρ. Φράγκου, στις απολογίες τους.

Κι οι δύο (σ.σ. αφέθηκαν ελεύθεροι τους όρους της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ έκαστος και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα) ισχυρίστηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την υπόθεση, καθώς και ότι όλα όσα αναφέρονται στις κατηγορίες ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων του συγκατηγορούμενού τους, Π. Μουσσά αλλά και της καταγγέλουσας δημοσιογράφου και υπεύθυνης στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Α.Κ.

Π. Μαυρίκος: "Συναισθηματική οργάνωση και όχι εγκληματική"

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος, μάλιστα μιλώντας στον ανακριτή, απέδωσε την εμπλοκή του σε πόλεμο συμφερόντων. Ειδικότερα κατά την έναρξη της απολογίας του ισχυρίστηκε: «Η καταγγελία της Κ. εκπορεύεται από τον Μαρινάκη και άλλα εγχώρια κέντρα τα οποία εκπροσωπούν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα καθώς και πολιτικούς δηλαδή πολιτικά συμφέροντα βουλευτές κλπ τα οποία βάζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να δίνουν προς τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό συγκεκριμένη ροή κόβοντας και ράβοντας αποσπάσματα από ηχητικές συνομιλίες που έχουν γραφτεί με αποτέλεσμα να φαίνεται εγκληματίας και απατεώνας ένας άνθρωπος με λευκό ποινικό μητρώο, με 50 εργαζόμενους Έλληνες, έχει την ικανότητα να κρατάει δύο εφημερίδες εθνικής εμβέλειας, χωρίς πίσω από αυτά τα έγγραφα να υπάρχουν εξωεκδοτικά συμφέροντα όπου εκεί θα μπορούσε να σταθεί κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας σε βάρος του δημοσίου όπου πολιτικοί από θέση ευθύνης θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν μέσα ενημέρωσης με κρατική διαφήμιση η οποία θα εδίδετο όχι κατ' αναλογία αλλά κατά το δοκούν".

Όσο για την Α.Κ. υποστήριξε ότι "ήταν αυτή ήταν η οποία προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύνολο διαδικτυακών ενημερωτικών ιστότοπων καθώς και τις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τις συνομιλίες με τον κ. Μουσσά και Φράγκου».

Επανέλαβε δε, όπως και στο απολογητικό του υπόμνημα πως υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των εμπλεκομένων κάνοντας λόγο για "μέλη της φερόμενης οργάνωσης η οποία από εγκληματική δείχνει να είναι συναισθηματική οργάνωση η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Μουσσά, Φράγκου, Α.Κ.".

Αναφερόμενος στον Π. Μουσσά, είπε: "ήθελα να στείλω ούτως ή άλλως αιτήματα προσφορών προς την ΕΥΔΑΠ και ο Μουσσάς γνωρίζοντας το με χρησιμοποίησε ως γνωριμία στην συγκεκριμένη κυρία. Θεωρώ ότι 20.000 ευρώ για τη διαφήμιση μιας ΔΕΚΟ είναι υπερβολικό ποσό γι' αυτό προτείνω στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ να ακολουθήσουν την πεπατημένη της ΔΕΗ και να γίνονται ηλεκτρονικοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί προκειμένου οι μειοδότης να λαμβάνει διαφημιστική καταχώρηση".

Χρ. Φράγκου: "Έγιναν όλα εν αγνοία μου"

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος Χρήστος Φράγκου, μίλησε μόνο για τη συνάντηση της 4ης Φεβρουαρίου, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Π. Μουσσά: "μου τηλεφώνησαν διαδοχικά η Α.Κ. και ο Μουσσάς να βρεθούμε. Τα 10.000 ευρώ που φέρεται να ζητάει για μένα ο Μουσσάς για την Α.Κ. τα ζητάει εν αγνοία μου και χωρίς τη συναίνεσή μου και αν υπήρχε θέμα να έχω τέτοια αξίωση θα τα ζήταγα από την ίδια την Α.Κ. γιατί ήταν υπάλληλός μου και είχαμε καλές σχέσεις μέχρι τώρα". 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Χρ. Φράκου είχε αναφερθεί στις σχέσεις που είχε με τους δύο συγκατηγορούμενούς του. Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, αναφέρει πως "τον κ. Μαυρίκο δεν τον γνώριζα, ούτε προσωπικά, αλλά ούτε και κατ' όνομα. Ουδεμία σχέση προσωπική, εταιρική ή σε άλλο επίπεδο υπάρχει με αυτόν, ουδέποτε τον έχω συναντήσει, ουδέποτε έχω συνομιλήσει μαζί του έστω τηλεφωνικά".

Αντίθετα, τον Π. Μουσσά τον γνώρισε, όπως εξηγεί, από διετίας ως δημοσιογράφο και με την ιδιότητα του συμβούλου επικοινωνίας της Attica Bank, ενώ την καταγγέλουσα Α.Κ. τη γνώριζε καθώς είναι και εργοδότης της. "Από την στιγμή που η Α.Κ. εργάζεται ήδη σε εμένα, ποιος θα ήταν ο λόγος να συμπεριληφθεί και ο κ. Μουσσάς στη δημιουργία εικονικών sites για την απόσπαση διαφημιστικών πακέτων από την ΕΥΔΑΠ όταν αυτό θα μπορούσα να το επιτύχω με τη συνεργασία και μόνο της υπαλλήλου;" αναρωτιέται.

Υπενθυμίζεται ότι ο προφυλακιστέος Παν. Μουσσάς απολογούμενος είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, πως η Α.Κ. τον παγίδευσε: "έπαιζε διπλό παιχνίδι και από τη μια μου πρότεινε να συναντηθώ με τον Παππά για να συγκροτήσουμε επικοινωνιακή ομάδα και από την άλλη μεθόδευσε την καταγγελία για να καλύψει τις φήμες για δικό της χρηματισμό και επίσης να εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι κάνει κάθαρση στη διαφθορά λόγω των επίκαιρων εξελίξεων στα θέματα αδειοδότησης των ΜΜΕ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύκλωμα εκβιαστών
SHARE:

24Media Network