Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

Βρέθηκε προκήρυξη της "Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών" για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

Προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης για την ένοπλη επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ, βρέθηκε τα ξημερώματα από την αστυνομία, σε κάδο απορριμμάτων στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής, η προκήρυξη βρέθηκε στις 11 το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Ειδικότερα, από την εφημερίδα ενημερώθηκε η αστυνομία ότι το τηλεφώνημα έγινε λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου Ε και Σινώπης, υπάρχει κείμενο για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία. Οι άνθρωποι της εφημερίδας, μετέβησαν στο σημείο που υπέδειξε ο άγνωστος, όπου υπήρχαν τρεις κάδοι απορριμμάτων, έψαξαν αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα.

Μετά την άκαρπη προσπάθεια ανεύρεσης της προκήρυξης, ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, έψαξαν εξονυχιστικά και τελικά βρέθηκε μια σακούλα απορριμμάτων μέσα στον κάδο, η οποία περιείχε ένα στικάκι.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν αρχικά στην εγκληματολογική υπηρεσία για δακτυλοσκοπική έρευνα και έρευνα DNA και στη συνέχεια το στικάκι παρέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη είναι η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών", που είχε πραγματοποιήσει και το χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, παλαιότερα. Είναι ένα κείμενο 19 σελίδων και αυτή την ώρα μελετάται. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της προκήρυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία: Μίλησαν τα Καλάσνικοφ. Σε ποιο χτύπημα είχαν χρησιμοποιηθεί

SHARE:

24Media Network