Απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού: Για κλοπές και ληστείες είχαν απασχολήσει τις Αρχές οι δραπέτες

Απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού: Για κλοπές και ληστείες είχαν απασχολήσει τις Αρχές οι δραπέτες
Φωτογραφία από τις φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Ο ένας είχε συλληφθεί για κλοπές στην Κέρκυρα και ο άλλος για κλοπές και ληστείες στην Αττική- Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό.

Για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών σε σπίτια έχουν συλληφθεί οι δύο Αλβανοί δραπέτες των Φυλακών Κορυδαλλού από την Αστυνομία. Ο ένας με ένταλμα για κλοπές στην Κέρκυρα και ο άλλος για κλοπές και ληστείες σε σπίτια στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους Elvis και Leonard Peppa και έχουν απλά συνεπωνυμία με έναν από τους διαβόητους κακοποιούς που συμμετείχε στη συμμορία των ληστών με τα καλάσνικοφ, άλλωστε το συγκεκριμένο επώνυμο είναι πολύ κοινό στη γειτονική χώρα.

Οι δύο δραπέτες κατάφεραν να εκθέσουν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα ασφαλείας των Φυλακών Κορυδαλλού αφού όχι μόνο κατάφεραν να κόψουν κάγκελο στο κελί τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αλλά διέσχισαν ολόκληρο το προαύλιο των Φυλακών, έφτασαν στη «νεκρή ζώνη» και πήδηξαν από τον μαντρότοιχο ύψους 6 μέτρων με χρήση αυτοσχέδιου σχοινιού από ιμάντες τσαντών και με αυτοσχέδιο γάντζο, δίχως να τους αντιληφθούν οι σκοποί και το υπόλοιπο προσωπικό.

Για την αναζήτησή τους έχει ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ. και διενεργεί έρευνες η Ασφάλεια Πειραιά για τον εκ νέου εντοπισμό τους και την σύλληψή τους.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Δικαιοσύνης που είναι και το αρμόδιο για τον πειθαρχικό έλεγχο των Φυλακών αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε η απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία. Αμέσως προσήλθαν στο Κατάστημα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχική διακρίβωση των γεγονότων, ενώ διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».

Στην ίδια ανακοίνωση το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αναρτήσει και έναν πίνακα με τις αποδράσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 18 χρόνια από τις φυλακές της χώρας:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα