Αποφυλακίστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Αποφυλακίστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Ευρωκίνηση

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την απελευθέρωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος αρνείται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου. Τι δήλωσε κατά την έξοδό του από τη φυλακή

Την πύλη εξόδου των φυλακών Διαβατών πέρασε, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κρατείτο για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

“Με αδίκησαν όσο ελάχιστους ανθρώπους. Παρέμεινα στη φυλακή δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα, απολύτως άδικα. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σήμερα, έξω, ελεύθερος χάρη στον ευεργετικό νόμο του κ. Παρασκευόπουλου. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει την τιμή και υπόληψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης” τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος στις πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του.

Σε ερώτηση για το πώς πέρασαν τα χρόνια μέσα στη φυλακή, απάντησε: “θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε”.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει την απελευθέρωσή του, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, ζητούσε να αποφυλακιστεί.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση, υιοθετώντας -μάλιστα- προηγούμενη πρόταση της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου, που είχε ανάψει το “πράσινο φως” για την αποφυλάκισή του.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου κι από τον Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Εξέτισε περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που ήταν και προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί με τον νέο νόμο.

Ποτάμι: Άλλη μια πράξη δικαιοσύνης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Σχετικά με την αποφυλάκιση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Το Ποτάμι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η υπεξαίρεση 17,9 εκατομμυρίων ευρώ τιμωρείται πλέον στην Ελλάδα με 29 μήνες φυλακή! Άλλη μια μεγάλη επίδοση του κ .Παρασκευόπουλου και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα ζήλευαν ακόμη και τριτοκοσμικές χώρες με ανύπαρκτα συστήματα δικαιοσύνης. Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου που ψήφισε η «Πρώτη φορά Αριστερά» και οι άτεγκτοι σύμμαχοί της επιστρέφει από σήμερα στις δουλειές του, έχοντας εκτίσει μόλις το 1/5 από την ποινή των 12 χρόνων που του επέβαλε το δικαστήριο.

Περιμένουμε σύντομα από τον κ. Παρασκευόπουλο τις βελτιώσεις του νόμου που θα επιτρέψουν και σε άλλους επιφανείς καταχραστές δημοσίου χρήματος και μιζαδόρους να βγουν από τις φυλακές και να επιστρέψουν στις δουλειές τους”.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Ποταμιού για την απόλυση του Β. Παπαγεωργόπουλου ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ν. Παρασκευόπουλος δήλωσε τα εξής:

“Παρά το ευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθεί να επιδείξει το Ποτάμι σπεύδει να εκμεταλλευτεί παλαιοκομματικά την έκδοση ενός δικαστικού βουλεύματος και να εκφράσει τις πιο λαϊκίστικες αντιλήψεις για το σωφρονιστικό σύστημα.

Η απόλυση υπό όρους κρατουμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας (πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω) μετά την έκτιση μέρους της ποινής τους συνιστά διεθνή ανθρωπιστική επιταγή”.

(Μ πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα