Αστυνομικός στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Είμαι μόνο ο οδηγός

Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016. Στο στιγμιότυπο ο μάρτυρας Διαμαντής Βίντσης, αστυνομικός οδηγός περιπολικού, καταθέτει στο δικαστήριο.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016. Στο στιγμιότυπο ο μάρτυρας Διαμαντής Βίντσης, αστυνομικός οδηγός περιπολικού, καταθέτει στο δικαστήριο. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Άλλαξε την κατάθεσή του αστυνομικός που οδηγούσε περιπολικό το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα. Τι ισχυρίστηκε για τη μοιραία βραδιά

Ξέχασε τους "μαυροφορεμένους με τα ρόπαλα" δίνοντας μία νέα ...διάσταση στα όσα έζησε το βράδυ της δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Διαμαντής Βίντσης, οδηγός περιπολικού, καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, η μεταστροφή των λεγομένων του σε σύγκριση με τις αρχικές του καταθέσεις οδήγησαν σε σχετική επισήμανση τόσο της προέδρου του δικαστηρίου όσο και της εισαγγελέα της έδρας, η οποία μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θεωρηθεί ύποπτος για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας υποστήριξε πως κλήθηκαν στην περιοχή για να ενισχύσουν συναδέλφους τους σε "επεισόδια με φιλάθλους" και πρόσθεσε πως έψαξαν στα γύρω στενά αλλά δεν εντόπισαν κάποιον ύποπτο. Παρά δε τις προσπάθειες της προέδρου να κατατεθούν λεπτομέρειες για το τι έκανε ο μάρτυρας, εκείνος υποστήριξε: "Εγώ ήμουν στο αυτοκίνητο. Εγώ είμαι ταξιτζής... Ο οδηγός δεν κάνει τίποτα, φυλάμε την περιουσία του δημοσίου".

Μάλιστα, η  πρόεδρος επεσήμανε , απευθυνόμενη στον μάρτυρα, ότι "αυτά τα λέει για πρώτη φορά". Η δε εισαγγελική λειτουργός είπε: "σήμερα ισχυρίζεται ότι εκείνο το βράδυ δεν βγήκε από το περιπολικό ενώ στις πρώτες καταθέσεις του έλεγε ότι έψαχνε με τους συναδέλφους του στα στενά ενώ είχε κλειδώσει το περιπολικό. Εμείς θα σας τα λέμε είχατε πει μαυροφορεμένους με ρόπαλα".

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE: