Αθανασοπούλου: O πόλεμος που διεξάγεται πάνω στο παιδί είναι μια πολιτικής μορφής πίεση που ασκεί το κράτος

ΑΘΗΝΑ- H ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΗΣ- ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ- H ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΗΣ- ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Σε δήλωση για τη σύλληψη της και για την κατάσταση του παιδιού της Πόλας Ρούπα προχώρησε η 25χρονη κατηγορούμενη για συμμετοχή σε οργάνωση

Περήφανη αναρχική και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, δηλώνει η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η 25χρονη κατηγορούμενη για συμμετοχή σε οργάνωση, η οποία συνελήφθη την ίδια ημέρα με την Πόλα Ρούπα.

Σε δήλωσή της περιγράφει όσα συνέβησαν κατά την είσοδο των ΕΚΑΜ στο διαμέρισμα ότι διαμένει και εξηγεί τους λόγους που και εκείνη προχώρησε σε απεργία πείνας και δίψας για την επιμέλεια του 6χρονου παιδιού των Ρούπα - Μαζιώτη.

Όπως αναφέρει, "ξημερώματα Πέμπτης 5 του Ιανουαρίου εισβάλουν ομάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής στην οικεία όπου μένω, σπάζοντας τις πόρτες όλων των ορόφων μέχρι να φτάσουν και στην δική μου.

​Κατευθείαν αντιλήφθηκα τον λόγο για τον οποίο με επισκέφθηκαν τόσο θερμά και δεν εξεπλάγην για την ξαφνική τους παρουσία στο χώρο όπου διέμενα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επιλογή μου να δράσω μέσα από την ένοπλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Πιστεύω ως αναρχικιά ότι η κατάρρευση του καπιταλισμού αλλά και το ξέσπασμα μιας κοινωνικής επανάστασης μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσω του ένοπλου αγώνα, χτυπώντας ένοπλα κομβικούς πυλώνες του καπιταλιστικού κεφαλαίου, αποσταθεροποιώντας έτσι την οικονομία της χώρας και θέτοντας επί τάπητος στην κοινωνία το ζήτημα της επαναστατικής προοπτικής.

​Όπως είναι ήδη γνωστό, έχω ήδη προχωρήσει και εγώ σε απεργία πείνας και δίψας (από την μέρα της σύλληψής μας) μαζί με τους συντρόφους Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη διεκδικώντας την άμεση παράδοση του παιδιού τους σε συγγενείς πρώτου βαθμού. Λίγες ώρες μετά την σύλληψη της συντρόφισσας Π. Ρούπα, το παιδί απήχθη από τους μπάτσους της αντιτρομοκρατικής και οδηγήθηκε στην μονάδα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου και βρίσκεται σε καθεστώς εγκλεισμού μέσα στο Ψυχιατρείου, όντας φρουρούμενο από μπάτσους και ψυχιάτρους, αντί να δοθεί άμεσα στους συγγενείς των συντρόφων, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά. Ο πόλεμος αυτός που διεξάγεται πάνω στο παιδί των συντρόφων είναι μια πολιτικής μορφής πίεση που ασκεί το κράτος σε αυτούς με τον πιο γελοίο και ανήθικο τρόπο. Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι στέκομαι δίπλα τους στον αγώνα αυτόν, αλλά και σε όποιον προκύψει στο μέλλον.

μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου"

SHARE:

24Media Network