“Δεν έκανα εγώ χάκινγκ”

“Δεν έκανα εγώ χάκινγκ”

Αφέθηκε ελεύθερος αλλά υπό όρους ο νεαρός που κατηγορήθηκε για ''χάκινγκ'' και συνελήφθη από την αστυνομία στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο. Ποιες εξηγήσεις έδωσε για τα κατασχεθέντα υλικά

Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 24ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 18χρονος φερόμενος ως χάκερ που εντυπωσίασε με τις ικανότητές του ακόμη και τους πράκτορες του FBI.

Ο νεαρός που, σύμφωνα με την Αστυνομία από τα 15 χρόνια του ήταν ήδη σε θέση να “ανοίγει” δύσκολες, ασφαλείς σελίδες, σπάζοντας περίπλοκους κωδικούς, σε Ευρώπη και Αμερική, απολογήθηκε για τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικής βόμβας, οπλοκατοχής και πλαστογραφίας, που αφορούν ευρήματα που εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο, όπου και συνελήφθη.

Ο 18χρονος αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας τις κατηγορίες και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για τα υλικά που κατασχέθηκαν από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως, οι κατά την Αστυνομία, 135 πιστωτικές κάρτες δεν ήταν πιστωτικές, αλλά μαγνητικές, τις οποίες κατείχε καθώς αντιπροσωπεύει μέσω ίντερνετ εταιρείες που τις πωλούν.

Για το θέμα του όπλου ο 18χρονος κατέθεσε ότι ασχολείται με τη σκοποβολή και προσκόμισε την απόδειξη της αγοράς του. Σχετικά με τη βόμβα που βρέθηκε, μετά την έρευνα της Αστυνομίας, φέρεται να είπε πως ήταν μια κατασκευή που είχε φτιάξει για το Πάσχα, αλλά δεν την χρησιμοποίησε. Τέλος για την αντιασφυξιογόνο μάσκα ο νεαρός ανέφερε πως την είχε γιατί ασχολείται με το γκράφιτι. 

Επίσης, ο 18χρονος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το “χάκινγκ”. Άλλωστε δεν αντιμετωπίζει καμία σχετική κατηγορία. Σε όσους τον ρωτούν, απαντά ”ποιο χάκινγκ; δεν έκανα εγώ χάκινγκ!”.

Μετά το τέλος της απολογίας του, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας έκριναν ότι ο νεαρός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 5 χιλιάδων ευρώ.

Του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα