Χειροπέδες σε 41χρονη και 35χρονο για απάτες μέσω διαδικτύου

Χειροπέδες σε 41χρονη και 35χρονο για απάτες μέσω διαδικτύου

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσαν 41χρονη και 35χρονος, που έκαναν απάτες μέσω διαδικτύου

Εξι υποθέσεις διαδικτυακών απατών εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, μέσω διαδικτύου, σε βάρος 41χρονης Ελληνίδας και 35χρονου αλλοδαπού.

Οι δράστες έκαναν διαδικτυακές απάτες κατ' εξακολούθηση, αναρτώντας αγγελίες για πώληση αυτοκινήτων, μέσω διαδικτυακών σελίδων. Συγκεκριμένα, αναρτούσαν σε διαφόρους ιστότοπους, αγγελίες πώλησης εικονικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ενώ στη συνέχεια έπειθαν τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό της 41χρονης διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή. Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόεκυψε η εμπλοκή των δύο ατόμων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στην οικία της 41χρονης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση της ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε κάρτες SIM, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ, προερχόμενο από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

SHARE:

24Media Network