Χειροπέδες σε μέλη οργάνωσης που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Χειροπέδες σε μέλη οργάνωσης που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διεθνική εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούμενη στην εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα με σκοπό την περεταίρω διακίνηση.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες του Σαββάτου στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Δίωξης, δύο Τούρκοι, 63 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Συγκατηγορούμενος των δραστών τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός ο οποίος αναζητείται.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι, πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, καθώς και ο διακριτός ρόλος εκάστου.

Συγκεκριμένα ο 63χρονος ήταν υπεύθυνος, ως επαγγελματίας οδηγός, για την εισαγωγή-μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια, από την Τουρκία, ποσοτήτων ηρωίνης, με τη χρήση φορτηγού διεθνών μεταφορών. Ο αναζητούμενος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την αρχική παραλαβή και περαιτέρω διανομή των εισαγόμενων ποσοτήτων ηρωίνης, ενώ ο 39χρονος υπεύθυνος για την παραλαβή, αποθήκευση, την εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης τους, καθώς και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Χειροπέδες σε μέλη οργάνωσης που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και στην κατοχή τους, εντός οικίας και σε τράκτορα, ο οποίος κατασχέθηκε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 8 κιλών και 18,4 γραμμαρίων, σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 9.310 γραμμαρίων, 2 πιστόλια με γεμιστήρες, 37 φυσίγγια πιστολιού 9 mm, τα χρηματικά ποσά των 4.405 ευρώ, 2.620 Λιρών Τουρκίας, 490 δολαρίων Η.Π.Α. και 13 Μπιρ Μανάτ Αζερμπαϊτζάν, 3 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλήθος ξύλινων καλουπιών για τυποποίηση ναρκωτικών ουσιών, 4 περιστρεφόμενοι σφιγκτήρες, σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και ονόματα και πλήθος υλικών κατάλληλων για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network