Χειροπέδες σε οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Μέτρα ασφαλείας έξω από το κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας κατα την διάρκεια τηε επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μέτρα ασφαλείας έξω από το κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας κατα την διάρκεια τηε επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πλήθος αποθηκευμένων αρχαιοτήτων, σε σπίτια, ακόμα και μέσα σε αυτοκίνητα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για την εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος αρχαιοκαπήλων.

Οι έρευνες αυτές γίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως Αχαϊα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Αίγιο, Λαμία, Τρίκαλα, Κόρινθο και Δράμα, για την εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφών, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 26 άτομα και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή ακόμη 14 ατόμων, στην πλειονότητά τους Έλληνες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί πλήθος αποθηκευμένων αρχαιοτήτων, σε σπίτια, ακόμα και μέσα σε αυτοκίνητα ενώ το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν και αλλοδαποί, λειτουργούσε με εξαιρετικά μεγάλη οργάνωση και διακριτούς ρόλους, καθώς άλλοι είχαν το ρόλο των εργατών στις ανασκαφές, άλλοι τον ρόλο των εκτιμητών και των μεσαζόντων και άλλοι τους πωλητές στους ενδιαφερόμενους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

SHARE:

24Media Network