Δεύτερο “όχι” για κατάθεση Βενιζέλου στο Ειδικό δικαστήριο

Δεύτερο “όχι” για κατάθεση Βενιζέλου στο Ειδικό δικαστήριο
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια αρχίζει η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.(EUROKINISSI-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Το δικαστήριο έκρινε ότι αρκεί η ανάγνωση της κατάθεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για δεύτερη φορά το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας, Ξένης Δημητρίου, να κληθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγ. Βενιζέλος, το οποίο αρκέστηκε στην ανάγνωση της κατάθεσής του.

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, ο κ. Βενιζέλος είναι σπουδαίος μάρτυρας και για το λόγο αυτό αντιτάχθηκε στην ανάγνωση της κατάθεσης που είχε δώσει στην προδικασια. Υπενθυμίζεται ότι και την πρώτη φορά το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα περί της κλήτευσης του.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση εγγράφων. Η εισαγγελέας της έδρας προσκόμισε έγγραφα των οικονομικών εισαγγελέων για την τύχη της λίστας Λαγκάρντ και άλλων λιστών.

38 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί

Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι από τη λίστα Λαγκάρντ τακτοποιήθηκαν συνολικά 1727 φυσικά πρόσωπα, από τα οποία προέκυψαν 478 εντολές ελέγχου. Συνολικά 163 έχουν σταλεί για έρευνα στο ΚΕΦΟΜΕΠ, εκ των οποίων 38 υποθέσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός προσκόμισε και έγγραφο που φέρει την υπογραφή του κατηγορούμενου πρώην υπουργού και αφορά τη λίστα Λιχνεστάιν . “Θα δείτε με ποια επίσημη διαδικασία τη ζήτησε από τις αρμόδιες Γερμανικές αρχές” είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, σε ερωτήσεις του προέδρου του Ειδικού δικαστηρίου, Νικ. Πάσσου, ο αστυνόμος Απ. Δελτσίδης, δεν μπόρεσε να διευκρινήσεις καίρια ζητήματα για την υπόθεση.

Πρόεδρος: Μπορείτε να πείτε ότι τις επίμαχες ημερομηνίες που σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται ο κ. Παπακωνσταντίνου να ανοίξει κάποια αρχεία, αν στοχευμένα χρησιμοποιήθηκαν οι λέξεις Παπακωνσταντίνου, Κοζάνη και Παπανδρέου;

Μάρτυρας: Αυτό δεν προκύπτει από τα ευρήματα μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα