Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ: Σε ανενεργές θέσεις μετατέθηκαν οι αστυνομικοί που εμπλέκει η δικογραφία

Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ: Σε ανενεργές θέσεις μετατέθηκαν οι αστυνομικοί που εμπλέκει η δικογραφία
Αστυνομικός μπροστά από κλούβες (Φωτογραφία αρχείου) MotionTeam

Ήδη από την ΕΛ.ΑΣ. διενεργείται προκαταρκτική έρευνα και έχει ζητηθεί από την εισαγγελία αντίγραφο της δικογραφίας από την σχετική έρευνα της ΕΥΠ. Ο χρηματισμός, ο νονός της νύχτας και η παροχή προστασίας.

Σε ανενεργές θέσεις μετακινήθηκαν όλοι οι ενεργοί αστυνομικοί που εμπλέκονται στην έρευνα της Εισαγγελίας και της ΕΥΠ για την διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.

Όλοι οι αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ανώτεροι αξιωματικοί που αναφέρονται στην σχετική δικογραφία, έχουν μετακινηθεί σε πόστα που δεν επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος μέχρι να καταλήξει η εσωτερική προκαταρκτική σε αποτελέσματα και απόδοση ευθυνών, ενώ θεωρείται ήδη βέβαιη η αποστράτευσή τους στις επόμενες κρίσεις.

Ο πολιτικός θόρυβος που έχει προκληθεί γύρω από την έρευνα της ΕΥΠ, αναφορικά με φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους της Αστυνομίας, προκάλεσε πρόσφατα την αντίδραση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος διέταξε την διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με όσα προκύπτουν για συμμετοχή αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί έγγραφο αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να περιέλθουν στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντίγραφα της συναφούς ποινικής δικογραφίας.

Η σχετική δικογραφία που αφορά πλήθος φυσικών παρακολουθήσεων, φωτογραφικού αποδεικτικού υλικού με χρηματισμούς και έναν τεράστιο όγκο απομαγνητοφωνήσεων από «κοριούς» που τοποθέτησε η ΕΥΠ, έχουν προκύψει πολυετείς στενές σχέσεις αποστράτων και ενεργών αστυνομικών με «νονό» της νύχτας και παροχή «προστασίας» σε παράνομα καζίνο και οίκους ανοχής, αλλά και «ξέπλυμα».

Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε πέσει θύμα δολοφονίας σε μαφιόζικη εκτέλεση στο Χαϊδάρι, τον Οκτώβριο του 2019. Ο 49χρονος είχε επαφές με ηχηρά ονόματα της Μαφίας αλλά και με πρώην αστυνομικό που έπεσε θύμα δολοφονίας στην Παλλήνη και φέρεται να εμπλεκόταν στο κύκλωμα. Στο σημείο της εκτέλεσης του 49χρονου μάλιστα, είχαν εμπλακεί και δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκτός Υπηρεσίας και παρείχαν συνοδεία στο συγκεκριμένο άτομο.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση όμως εμπλεκόμενοι δεν είναι μόνο αστυνομικοί και ποινικοί, αλλά ακόμα και δικηγόροι, επιχειρηματίες ακόμα και πολιτικά πρόσωπα, όπως ένας βουλευτής του προηγούμενου κυβερνητικού σχηματισμού που προωθούσε με το αζημίωτο την ανάληψη του καφενείου της Βουλής από τον συγκεκριμένο μαφιόζο αλλά και την τροφοδοσία «hot spots» που διέμεναν μετανάστες.

Πρόκειται ίσως για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν πλήξει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία και τον χώρο της πολιτικής τα τελευταία χρόνια και οι επιπτώσεις του μόλις που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα