Δολοφονία στο Χαϊδάρι: Το “συμβόλαιο θανάτου” και οι επαφές του επιχειρηματία με την μαφία

Δολοφονία στο Χαϊδάρι: Το “συμβόλαιο θανάτου” και οι επαφές του επιχειρηματία με την μαφία
Αστυνομικός εξετάζει το αυτοκίνητο του 49χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι Eurokinissi

Σχεδιασμένη η δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι. Φέρεται να είχε επαφές με νονούς της νύχτας, αλλά και με πρώην αστυνομικό που έπεσε θύμα δολοφονίας στην Παλλήνη.

Μία καλά σχεδιασμένη δολοφονία βλέπουν οι Αρχές που παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου» αναφορικά με την εκτέλεση του 49χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι.

Οι δράστες που φορούσαν σκούρα ρούχα, τον ακολούθησαν με μοτοσικλέτα, γνώριζαν την διαδρομή του και τις ώρες όπως φαίνεται, άρα τον είχαν παρακολουθήσει και όταν έφτασε στο φανάρι στο ύψος των γραφείων της επιχείρησής του, στη συμβολή της Λ. Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου, τον πλησίασαν από την θέση του οδηγού και ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας πυροβόλησε 18 φορές με καλάσνικοφ εναντίον του, με περισσότερες από τέσσερις σφαίρες να καταλήγουν στα πόδια και τον κορμό του.

Στη συνέχεια το θύμα και μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση υπέκυψε των τραυμάτων του στο Αττικό Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και αιτία θανάτου ήταν τα πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο που έφερε το θύμα σε ζωτικά του όργανα. Βεβαίως λόγω και της χειρουργικής επέμβασης δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθεί ακριβής αριθμός τραυμάτων που έφερε.

Ο 49χρονος είχε γίνει πάλι στόχος το 2016 όταν είχε εκραγεί βόμβα μικρής ισχύος στα γραφεία της επιχείρησής του, που βρίσκονται στο σημείο που δέχτηκε και την χθεσινή επίθεση. Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει στις Αρχές πως δεν γνώριζε ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι δράστες και μάλιστα δεν έδωσε το παραμικρό στοιχείο στην Αστυνομία που θα μπορούσε να βοηθήσει στο να αποκαλυφθούν οι δράστες.

Έναν χρόνο πριν από εκείνο το χτύπημα, είχε συμμετάσχει στην χρηματοδότηση της Παναχαϊκής, ενώ παλιότερα φέρεται να είχε απασχολήσει για παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και παράνομο στοιχηματισμό. Συγκεκριμένα, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς, για τον νόμο περί παιγνίων, για απάτες, πλαστογραφία και ακάλυπτες επιταγές.

Μάλιστα ο 49χρονος φέρεται να είχε επαφές με ηχηρά ονόματα της Μαφίας στο παρελθόν αλλά και με πρώην αστυνομικό που έπεσε θύμα δολοφονίας στην Παλλήνη.

Στο σημείο φέρονται να ενεπλάκησαν και δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκτός Υπηρεσίας και μάλιστα ο ένας από αυτούς έκανε χρήση του οπλισμού του, πυροβολώντας στον αέρα.

Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάστηκαν για να διακριβωθεί ο ρόλος τους, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να εργάζονταν παράτυπα ως προσωπική φρουρά του επιχειρηματία και να τον ακολουθούσαν με μοτοσικλέτα όταν έγινε η ένοπλη επίθεση σε βάρος του και όχι να βρέθηκαν τυχαία στο περιστατικό… όπως ισχυρίζονται.

Ενδεικτικό της δυσπιστίας των Αρχών επ’ αυτού είναι ότι ενεπλάκη και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας που διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής τους.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να μπορέσουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος, αναλύονται υλικά κλειστών κυκλωμάτων, ελήφθησαν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και καταθέτουν άτομα του περιβάλλοντός του.

Σημειώνεται ότι από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις που έχουν ληφθεί από το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον του θύματος, δεν φαίνεται να είχε πει σε κανέναν αν δεχόταν απειλές ή αν φοβόταν κάτι συγκεκριμένο. Βεβαίως, στον αντίποδα φαίνεται να λάμβανε μέτρα ασφαλείας και στο κομμάτι αυτό ίσως να προκύψουν απαντήσεις και από την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα