Διαρρήκτες με πασπαρτού εκμεταλλεύτηκαν την 25η Μαρτίου αλλά δεν τους βγήκε σε καλό

Διαρρήκτες με πασπαρτού εκμεταλλεύτηκαν την 25η Μαρτίου αλλά δεν τους βγήκε σε καλό
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Eurokinissi

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί μόλις είχαν διαρρήξει ένα σπίτι στην Αγία Παρασκευή και καταδιώχθηκαν από άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να καταφέρουν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον έναν από αυτούς-Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί ακόμη δύο περιπτώσεις.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, την 25η Μαρτίου, στην Αγία Παρασκευή από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 29χρονος Γεωργιανός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε οικίες. Αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί του.

Ειδικότερα, οι δράστες μεσημβρινές ώρες της περασμένης Δευτέρας εισήλθαν σε οικία στην Αγία Παρασκευή, χωρίς ίχνη παραβίασης με τη χρήση αντικλειδιού πασπαρτού και αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή. Κατά την διαφυγή τους από την οικία, έγιναν αντιληπτοί και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που κλήθηκαν στο σημείο, μετά από αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική ομάδα και ενεργούντες από κοινού, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μεσημβρινές ώρες, εισέρχονταν στις οικίες, χωρίς ίχνη παραβίασης χρησιμοποιώντας αντικλείδια τύπου πασπαρτού και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα χρυσό ρολόι και δύο πορτοφόλια. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του εντός του οποίου βρέθηκε ένα αντικλείδι πασπαρτού. Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον αρμόδιο Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα