Δίκη Χρυσής Αυγής: Χάος στην αίθουσα με συνθήματα αντιεξουσιαστών και μπουκάλια

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χάος στην αίθουσα με συνθήματα αντιεξουσιαστών και μπουκάλια
Ένταση στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" με συνθήματα και χτυπήματα στην πόρτα από κατηγορούμενους των "Πυρήνων της Φωτιάς" την ώρα που τους μετέφεραν στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η δίκη τους την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, στην δικαστική αιθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Σοβαρά επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα και πέταξαν μπουκάλια, φωνάζοντας συνθήματα. Έντονες διαμαρτυρίες των συνηγόρων

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για επεισόδια στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγονται σε πλαϊνές αίθουσες η δίκη της Χρυσής Αυγής και αυτή για τη Συνωμοσία  Πυρήνων της Φωτιάς.

Λίγο μετά τις 11:30 σημειώθηκε επεισόδιο που προκάλεσε μεγάλη ένταση, καθώς ομάδα ατόμων επιχείρησε να μπει απο την πλαϊνή είσοδο φωναζοντας “φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες”.

Πετάχτηκαν μπουκάλια και επικράτησε πανικός καθώς η πόρτα εισόδου είχε άμεση επαφή με τις θέσεις του ακροατηρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για εμπλεκόμενους, οι οποίοι έχουν σχέση με τη δίκη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που διεξάγεται αυτή τη στιγμή σε διπλανή αίθουσα.

Με την ολοκλήρωση του επεισοδίου, ο Τάκης Μιχαλόλιας δήλωσε στο δικαστήριο ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί η υπεράσπιση να κάνει τη δουλειά της, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας.

Άμεση ηταν η αντίδραση του ακροατηρίου, μάρτυρες και θύματα, καταφέρθηκαν κατά της υπεράσπισης φωνάζοντας “δολοφόνοι”και άλλα.

Το δικαστήριο διέκοψε.

Η συνύπαρξη των δύο υποθέσεων στον περιορισμένο χώρο των φυλακών, με έντονη την ανησυχία μήπως δημιουργηθούν εντάσεις ανάμεσα σε παράγοντες των δικών, αλλά και οι πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν, εντείνουν τις πιέσεις που ασκούνται για μεταφορά της δίκης, τόσο από συνηγόρους όσο και από τους φορείς της πόλης που τονίζουν πως η αίθουσα βρίσκεται πλησίον σε σχολικές μονάδες.

Αίτημα, ωστόσο, που όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί πριν τον Σεπτέμβριο, οπότε πιθανολογείται ότι θα έχει ολοκληρωθεί νέα δικαστική αίθουσα στο Εφετείο η οποία και θα φιλοξενήσει την δίκη της Χρυσής Αυγής. Η πρόεδρος του δικαστηρίου απαντώντας στις τοπικές αρχές, αλλά και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, είπε πως τα μέλη του δικαστηρίου δεν είναι αρμόδια να αναζητήσουν τη δικαστική αίθουσα για τη μεταφορά της διαδικασίας αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην γίνονται συνεδριάσεις τις ημέρες κατά τις οποίες θα διεξάγονται Πανελλαδικές εξετάσεις στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές.

Η διαδικασία σήμερα πρόκειται, εκτός απροόπτου, να αναλωθεί στα αιτήματα που υπέβαλαν κατηγορούμενοι βουλευτές για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα