Δίκη Χρυσής Αυγής: “Θέλω να τον δω”. Η μητέρα του Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει τον Γιώργο Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Θέλω να τον δω”. Η μητέρα του Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει τον Γιώργο Ρουπακιά

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ζητώντας να μεταφερθεί το δικαστήριο σε άλλη τοποθεσία. Δακρυσμένη η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο, λέγοντας "θέλω να τον δω" αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της

Σε εξέλιξη η δεύτερη συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το παρόν έχουν δώσει οι διατελέσαντες βουλευτές Μιχ. Αρβανίτης – Αβράμης, Ζησιμόπουλος, Στ. Μπούκουρας και Κουκούτσης. Ακόμη ένας κατηγορούμενος ζήτησε να του διοριστεί αυτεπαγγέλτως συνήγορος, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από το ακροατήριο.

Λίγο νωρίτερα, με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας “θέλω να τον δω” αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιού της Γιώργο Ρουπακιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας η αδελφή του Π. Φυσσα λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα, με αποτέλεσμα να της προσκομιστούν οι πρώτες βοήθειες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9:07 το πρωί, με την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτη να εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Λίγο νωρίτερα, με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας “θέλω να τον δω”, αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά.

Ένας από τους συνηγόρους την πλησίασε, λέγοντας της “σε παρακαλώ”. “Πως θα γίνει;” του απάντησε κλαίγοντας, “θέλω να τον δω”.

Όταν όμως διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση, η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας “Δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω”.

Δήμαρχος Κορυδαλλού: Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας

“Ο Κορυδαλλός είναι σε κατάσταση πολιορκίας” κατέθεσε ο δήμαρχος της πόλης, Στεφ. Κασσίμης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος για τη μεταφορά σε άλλη αίθουσα.

Μετά από αίτημα του δικηγόρου Κ. Παπαδάκη, ο οποίος επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτικό ενάγοντας, αλλά και τη θέση των υπερασπιστών ότι “υπάρχει ζήτημα χώρου”, το δικαστήριο άκουσε το δήμαρχο Κορυδαλλού.

“Το σημαντικό πρόβλημα είναι και σήμερα ότι ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Δεν μπαίνω στη λογική για την αίθουσα. Σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά. Δίπλα σας είναι 11 σχολικές μονάδες και σε μία εβδομάδα αρχίζουν οι εξετάσεις των παιδιών. Τετρακόσια παιδιά από τον Κορυδαλλό θα πρέπει να πάνε στη Νίκαια και στο Κερατσίνι στις 18 Μαΐου, που αρχίζουν οι εξετάσεις αν δεν αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής της δίκης”, είπε ο Στ. Κασσίμης, προσθέτοντας πως “η αγωνία είναι μεγάλη” καθώς και πως “δεν πρόκειται για τοπικό καπρίτσιο”.

Πάντως από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας, ανέφερε στο δικαστήριο ως εναλλακτική λύση, η συνεδρίαση της δίκης κάθε Σάββατο, ημέρα κατά την οποία δεν διεξάγονται εξετάσεις.

Το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα