Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής

Μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του, τα θύματα και συγγενείς τους ζητούν να παρασταθούν ως πολιτικοί ενάγοντες για ψυχική οδύνη. Πρώτος ο πατέρας του Π. Φύσσα, Παναγιώτη

Τη δήλωσή του να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή εξέφρασε μέσω των δικηγόρων του, ο Παναγιώτης Φύσσας, πατέρας του 34χρονου μουσικού Παύλου, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Ακόμη δύο θύματα, Αιγύπτιοι ψαράδες, έχουν δηλώσει να παρασταθούν, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η μητέρα του Π. Φύσσα.

Πρώτος δήλωσε την πρόθεσή του να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων ο Παναγιώτης Φύσσας, πατέρας του αδικοχαμένου 34χρονου μουσικού. Δια των δικηγόρων του, διεκδικεί χρηματική αποζημίωση 44 ευρώ, με επιφύλαξη, κατά 18 κατηγορουμένων στους οποίους αποδίδονται η ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα και συνέργια σε αυτή, αλλά και κατά των 66 κατηγορούμενων για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ανάμεσά τους πρώην και νυν βουλευτές.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα εξήγησαν στο δικαστήριο γιατί στρέφονται και κατά των πολιτικών προσώπων, σημείωνοντας ότι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση που είχε την ευθύνη για όλες τις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ και μεταξύ αυτών και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όπως ανέφερε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Ανδρ. Τζέλης, που μαζί με τους Γ. Μαραγκό και Ευαγγ. Αμπαζή εκπροσωπούν τον Π. Φύσσα, “τα ονόματα που προανέφερα, διευθυνουν μια εγκληματική οργάνωση και γνώριζαν τις ενέργειες των μελών με στόχο των παρανόμων σκοπών της. Οι ως άνω κατηγορούμενοι είχαν αποτέλεσμα πλήθος εγκληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων την ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, ποσό 44 ευρώ, με επιφύλαξη για αποκατάσταση ψυχικής οδύνης”.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν επίσης και οι Αιγύπτιοι ψαράδες, που είχαν δεχθεί επίθεση στο Πέραμα, Αμπού Χαμετ Αχμεντ Σααντ και Μπαράκ Αμπουζίντ, σε βάρος της πλειοψηφίας των κατηγορούμενων, με αποζημίωση 44 ευρώ, καθώς “δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών ήταν οργανωμένη από τη Χρυσή Αυγή και τελέστηκε με την ενεργοποίησης ταγματος εφόδου”.

Σήμερα, τρίτη ημέρα συνεδρίασης μόνοι παρόντες από την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής είναι -για ακόμη μία φορά- οι κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Στ. Μπούκουρας, Μιχ. Αρβανίτης – Αβράμης, Δημ. Κουκούτσης και Πολ. Ζησιμόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα