Δίκη ψευτογιατρού: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων για τη δράση του “Dr Kontos”

Δίκη ψευτογιατρού: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων για τη δράση του “Dr Kontos”
Ψευτογιατρός INTIME NEWS

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τις καταθέσεις τριών ακόμη θυμάτων του "Dr Kontos". "Απατεώνας με ευρύ φάσμα δράσης", ανέφερε στην κατάθεσή της μια εκ των ασθενών του "ψευτογιατρού".

Ένα παιδί μόλις 8 ετών που έπασχε από μυική ατροφία, μία γυναίκα με διαγνωσμένων καρκίνο στο μαστό και ένα άνδρας με καρκίνο στο πάγκρεας. Τρεις διαφορετικές ιστορίες, με έναν κοινό παρονομαστή: τον “Dr Kontos“. Οι ασθενείς ήταν βέβαιοι ότι στα χέρια του θα βρουν ξανά την ελπίδα, ωστόσο αντ’ αυτής βρήκαν την ταλαιπωρία και ένας εξ αυτών τον θάνατο. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ολοκλήρωσε την ακροαματική διαδικασία και θα συνεδριάσει εκ νέου με το νέο έτος.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έδωσαν οι συγγενείς των ανθρώπων για να τους δουν να δυναμώνουν και να νικούν την ασθένεια. Και σύμφωνα με τα λόγια του κατηγορούμενου, τα είχαν καταφέρει. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.

«Λήξη συναγερμού φιλενάδα. Αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει. Τα έχεις και στον άλλο αδένα. Στο λέω για να μην σε βάλουν κάτω και σε χειρουργήσουν», ήταν τα λόγια ελπίδας που πρόσφερε με το αζημίωτο ο 48χρονος σε μία ασθενή με καρκίνο του μαστού. Εκείνη δεν μπόρεσε να του δώσει τα 12.000 ευρώ που της ζήτησε, λόγω οικονομικής αδυναμίας, αλλά όπως κατέθεσε αν τα είχε, θα τα έδινε δίχως δεύτερη σκέψη: «Ήταν τέτοια η πειθώ του που δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας, δεν μπορούσες να τον αμφισβητήσεις ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις».

Η ίδια βέβαια, προχώρησε σε μαστεκτομή, αλλά συνέχισε να δέχεται τη «θεραπεία» του κατηγορούμενου: «Με έβαζε να κάνω εξειδικευμένες εξετάσεις ούρων και αίματος σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο κα μου έλεγε όταν κλείνω το ραντεβού να λέω ότι είμαι από αυτόν. Τους τις έστελνα με mail. Δεν μου απαντούσε ποτέ. Ενημερωνόμουν από αυτά που έλεγε ο μικροβιολόγος», είπε η μάρτυρας».

Πρόεδρος: Δε θα σας προβλημάτισε αυτό;

Μάρτυρας: Όχι. Οι ενδείξεις υπήρχαν εγώ όμως δεν τις έβλεπα. Είχε τρομερή πειθώ σου μίλαγε και τον λάτρευες, ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις.

Σε αυτές τις ενδείξεις, συμπεριέλαβε τόσο το γεγονός ότι είχε πει σε μια φίλη της ότι μπορεί να εξαφανίσει τη μυωπία με ενέσεις, ενώ είχε ζητήσει από την ίδια να της ανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «απατεώνα με ευρύ φάσμα δράσης».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κατάθεση του πατέρα ενός αγοριού που έπαψε από μυική ατροφία. Και σε αυτή την περίπτωση, ο μάρτυρας εξήγησε πως ο κατηγορούμενος δεν επιθυμούσε το παιδί να συνεχίσει την ιατρική αγωγή που λάμβανε. «Συνολικά μας πήρε πάνω από 50.000 ευρώ. Μας έδινε τσάγια, χυμούς κλπ. και επέμενε να κόψουμε θεραπεία με κορτιζόνη. Ευτυχώς, η σύζυγός μου μίλησε με κάποια άλλη γνωστή που είχε διακόψει τη θεραπεία το παιδί της και της είπε πως είχε χειροτερέψει. Έτσι δεν την κόψαμε τη θεραπεία. Μας έλεγε «σε έξι μήνες θα ανεβαίνει τα σκαλιά» και ότι η κορτιζόνη εμποδίζει τη θεραπεία να λειτουργήσει. Πηγαίναμε σε νοσοκομείο, όπου το παιδί έκανε εξετάσεις», υποστήριξε εξηγώντας ότι «ξαφνικά σταμάτησαν τα τηλέφωνα. Η σύζυγος του κατηγορούμενου μας έλεγε ότι «λείπει έξω». Εγώ ήμουν σίγουρος από την πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε περίπτωση να δω βελτίωση. Απλά το παιδί το ταλαιπωρήσαμε, κάθε μία ώρα βότανο, κάθε πρωί στις έξι αλοιφές. Δε ξέρω τι είχαν μέσα τα βότανα, πάντως το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση».

Τέλος, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και η πεθερά ενός άνδρα που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο στο πάγκρεας. Όπως υποστήριξε, ο γαμπρός της γνώρισε τον «ψευτογιατρό» από τον πνευματικό του στο Άγιον Όρος και σταμάτησε τις χημειοθεραπείες. «Από όσο γνωρίζω έδωσαν ποσό πάνω από 100.000 ευρώ. Συνέχισε τη θεραπεία του Κοντοστάθη και έφυγε στις 7 Ιουλίου του 2013 στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Ο Κοντοστάθης έρχονταν και στο νοσοκομείο για να μιλήσει με το γιατρό και εκεί του έβαζε ενέσεις μέσα στον ορό» κατέθεσε η μάρτυρας, προσθέτοντας ότι ο ασθενής αν δεν ακολουθούσε τον κατηγορούμενο «θα είχε πάρει μια παράταση δυο τουλάχιστον χρόνια».

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα