Δικηγόρος Γιακουμάκη: Μιλάω ανοιχτά για ανθρωποκτονία

Δικηγόρος Γιακουμάκη: Μιλάω ανοιχτά για ανθρωποκτονία

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του θανάτου του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δικηγόρου της οικογένειας, πρόκειται για "ξεκάθαρη ανθρωποκτονία"

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, μιλά ανοιχτά για ανθρωποκτονία και τονίζει πως σύντομα θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες για τον θάνατο του άτυχου 20χρονου από το Ρέθυμνο, σύμφωνα με δηλώσεις του στη δημοκρατία και την Espresso.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων, οι ισχυρισμοί του δικηγόρου της οικογένειας δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς μιλά ανοιχτά για ανθρωποκτονία και επισημαίνει την εμπλοκή τρίτου προσώπου στο θάνατο του σπουδαστή, που συγκλόνισε την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η οικογένεια Γιακουμάκη ετοιμάζεται να  ασκήσει μηνυτήρια αγωγή κατά της νέας διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για την ποινή χάδι, της απλής επίπληξης, που επιβλήθηκε στους συμφοιτητές του Βαγγέλη.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας τονίζει πως τις επόμενες ώρες θα απαγγελθούν διώξεις από τον εισαγγελέα, ενώ δεν αποκλείεται ο θάνατος του 20χρονού να αποδοθεί σε ανθρωποκτονία. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος φέρεται να δήλωσε: “Εκτιμώ ότι ο εισαγγελέας δεν αποκλείεται να πειστεί ότι τελέστηκε ανθρωποκτονία και θα απαγγείλει κατηγορία σε συγκεκριμένα άτομα μέσα από τη σχολή. Είμαι βέβαιος ότι τη μοιραία Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, οπότε χάθηκαν τα ίχνη του 20χρονου υπήρχε εμπλοκή και άλλου ατόμου, το οποίο ευθύνεται για το θάνατό του.

Και δεν εννοώ ότι εξώθησε τον Βαγγέλη στο να βάλει τέλος στη ζωή του, γιατί τότε θα μιλούσαμε για αυτοκτονία. Μιλάω καθαρά για ανθρωποκτονία”.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μπούκας τόνισε πως είναι βέβαιος ότι θα αποδοθούν κατηγορίες για κατ εξακολούθηση επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατ εξακολούθηση παράνομη βία εις βάρος του 20χρονου. Όλα αυτά αναφερόμενος στα γεγονότα που είχαν λάβει χώρα το προηγούμενο διάστημα από το θάνατο του σπουδαστή.

Παράλληλα, ο ίδιος επέμενε πως θα υπάρξει τιμωρία για τα καψώνια που υπέβαλλαν οι συμφοιτητές του τον Βαγγέλη και μετέφερε και την έντονη δυσαρέσκεια και οργή της οικογένειας για την απόφαση της νέας διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής να τους τιμωρήσει με μια απλή επίπληξη.

Έτσι, ανακοίνωσε πως για αυτόν τον λόγω η οικογένεια ετοιμάζεται στα τέλη του μήνα να υποβάλλει μηνύσεις κατά της νέας διοίκησης μέσω του δικηγόρου, για τα περιστατικά bulling από τους συμφοιτητές του, αλλά και γιατί η τιμωρία τους αρκέστηκε σε μια απλή επίπληξη.

Να θυμίσουμε ότι η εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη είχε διαρκέσει 37 ημέρες πριν εντοπιστεί το άψυχο κορμί του λίγα μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων σε ένα λασπωμένο χωράφι. Το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και είχε παραμορφωθεί από επιθέσεις ζώων, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση ανέφερε πως ο θάνατος είχε επέλθει την ημέρα της εξαφανίσεως του, την 6η Φεβρουαρίου και ήταν ακαριαίος.

(Πηγή: δημοκρατία, Espresso)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα