Φονικό στη Μακρινίτσα: Ο δράστης έσπασε την πόρτα και τα τζάμια για να μπει στο σπίτι

Φονικό στη Μακρινίτσα: Ο δράστης έσπασε την πόρτα και τα τζάμια για να μπει στο σπίτι
Το σπίτι όπου έγινε το διπλό φονικό thenewspaper.gr

Συγκλονίζει το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου. Ο δράστης μόλις εισέβαλε στο σπίτι πρώτα επιτέθηκε στην πεθερά του που την τραυμάτισε στο πρόσωπο με το μαχαίρι, στη συνέχεια όρμησε στην εν διαστάσει σύζυγό του που την κατακρεούργησε και ολοκλήρωσε το έγκλημά του, σκοτώνοντας στην αυλή τον αδερφό της

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία σε Πήλιο και Μαγνησία από το άγριο έγκλημα που έγινε χθες το βράδυ στην Μακρινίτσα Πηλίου, στην Μαγνησία.

Ο 31χρονος άντρας φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε εξεταστεί στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου του Βόλου και λάμβανε και σχετική φαρμακευτική αγωγή που κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν συνέχιζε να την παίρνει κανονικά. Με την 28χρονη σύζυγό του με την οποία είχαν αποκτήσει και ένα κοριτσάκι που τώρα είναι δύο ετών, βρίσκονταν σε διάσταση από τον περασμένο Δεκέμβριο και η 28χρονη είχε πάει και έμενε στο πατρικό της σπίτι με τους γονείς της και τον αδερφό της, στην Μακρινίτσα.

Είχαν προηγηθεί έντονοι τσακωμοί και βίαια ξεσπάσματα από το δράστη, όχι όμως στον ίδιο βαθμό με χθες. Ο 31χρονος αποφασισμένος να προκαλέσει μακελειό, μετέβηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ με το αυτοκίνητό του στην περιοχή, βγήκε έξω και αμέσως άρχισε να χτυπάει την πόρτα και να σπάει τα τζάμια για να εισβάλει μέσα στο σπίτι. Το μόνο που πρόλαβε να κάνει η 28χρονη ήταν να καλέσει την Αστυνομία και να ζητήσει βοήθεια, αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος άντρας που είχε σκοπό να τους σκοτώσει, έσπαγε την πόρτα και τα τζάμια και προσπαθούσε να εισβάλει στο διώροφο σπίτι.

Αμέσως ξεκίνησε για την περιοχή ένα περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Β. Πηλίου, όμως τους καθυστέρησε στις στροφές ένα φορτηγό και όταν έφτασαν ήταν ήδη αργά.

Ο δράστης πρώτη είδε μπροστά του στο ισόγειο την πεθερά του την οποία τραυμάτισε στο πρόσωπο με το μαχαίρι και αποπειράθηκε να την σκοτώσει. Τότε κατέβηκε από τον πάνω όροφο η 28χρονη η οποία προσπάθησε να βοηθήσει την μητέρα της και ο δράστης άφησε την πεθερά, όρμησε με μανία πάνω στην εν διαστάσει σύζυγό του και την κατακρεούργησε με απανωτά χτυπήματα με το μαχαίρι.

Μόλις πήγε να βγει έξω, τον πρόλαβε στην αυλή ο 30χρονος αδερφός του θύματος, στον οποίο επίσης επιτέθηκε και άρχισε να τον μαχαιρώνει μέχρι θανάτου. Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν ενώ στον πάνω όροφο βρισκόταν η μόλις δύο ετών κόρη του με τον παππού της.

Μόλις έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί στο σημείο, είδαν τον δράστη να διαφεύγει και ήρθαν αντιμέτωποι με το μακελειό που είχε προκαλέσει, με αποτέλεσμα και οι δύο αστυνομικοί να υποστούν σοκ τόσο από το θέαμα όσο και από το γεγονός ότι άθελά τους και για ελάχιστα λεπτά δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν την τραγωδία.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις της Μαγνησίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, στις αναζητήσεις του οποίου συμμετείχε ακόμα και εκτός Υπηρεσίας αστυνομικός.

Αστυνομικός της Ασφάλειας εντόπισε μετά από αρκετή ώρα το αυτοκίνητο του δράστη και τον ακολούθησε δίνοντας το στίγμα του στους συναδέλφους του, που στο μεταξύ εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο για να στήσουν μπλόκο με άντρες της ΟΠΚΕ και Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα Άνω Λεχώνια.

Μόλις έφτασε εκεί ο δράστης, σταμάτησε μπροστά στο μπλόκο και επιχείρησε με οπισθοπορεία και ελιγμό να διαφύγει, όμως εγκαίρως του έκλεισε τον δρόμο ο αστυνομικός της Ασφάλειας από πίσω και με αστραπιαίες κινήσεις τον ακινητοποίησαν, τον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο και του φόρεσαν χειροπέδες, χωρίς καν να δοκιμάσει να αρπάξει το ματωμένο μαχαίρι που είχε αφήσει στο κάθισμα του συνοδηγού.

Ο 31χρονος συνελήφθη, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του με τα κακουργήματα που διέπραξε και πλέον αναμένεται να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφήνοντας πίσω του δύο νέους ανθρώπους νεκρούς και ένα κοριτσάκι ορφανό. Ο συλληφθείς αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Για το περιστατικό, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθη άμεσα χθες (05-04-2021) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση , τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, χθες το βράδυ σε οικία στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ο δράστης, στο πλαίσιο προσωπικών διαφορών, επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις ημεδαπούς, τραυματίζοντας θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της, ενώ τραυμάτισε και τη μητέρα τους στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του προς άγνωστη κατεύθυνση, ωστόσο μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα κινούμενος με το όχημά του στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση των εν λόγω αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα