Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Μια ζωή σε επεισόδια ο 23χρονος δράστης – Η επίθεση “καρμπόν” του 2019

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Μια ζωή σε επεισόδια ο 23χρονος δράστης – Η επίθεση “καρμπόν” του 2019
Ο 23χρονος στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης sooc

Ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη είχε συλληφθεί και το 2020 για επίθεση σε δύο οπαδούς του Άρη σε πολύ κοντινή απόσταση με το σημείο το φόνου.

Αδίστακτος και έτοιμος για να πράξει το χειρότερο εξ ονόματος της ομάδας που ακολουθούσε αποδεικνύεται ο 23χρονος χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, όπως προκύπτει όχι μόνο από την συμμετοχή του στην δολοφονία του άτυχου 19χρονου Άλκη, αλλά και από το βίαιο παρελθόν του.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα και αποδοκιμάστηκε έντονα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Γνωστός στις Αρχές ως οργανωμένος οπαδός στον σύνδεσμο της οδού Π.Π. Γερμανού, το 2020 είχε συλληφθεί και σημανθεί για αιματηρή επίθεση «καρμπόν» με αυτή σε βάρος της παρέας των τριών νεαρών στην οδό Γαζή, που είχε πραγματοποιήσει το 2019 μαζί με άλλα τρία άτομα, ελάχιστα μέτρα, από το ίδιο σημείο, επί της οδού Πλαστήρα, σε βάρος δύο τότε νεαρών οπαδών του Άρη, όπου και πάλι με μαχαίρια κατάφεραν να τραυματίσουν τον ένα στον πόδι.

Η διαφορά είναι τότε αντιλήφθηκαν οπαδοί του Άρη τι συνέβη, έσπευσαν και ήρθαν σε συμπλοκή με τους επιτιθέμενους και ξαφνικά εκείνοι μετατράπηκαν σε αμυνόμενους και τραυματίστηκε ένας εξ αυτών με αποτέλεσμα να συλληφθεί επί τόπου, όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Τότε ως εκ θαύματος δεν υπήρχε το ίδιο μοιραίο αποτέλεσμα για το θύμα που δέχτηκε την επίθεση, αφού τα μαχαιρώματα στους μηρούς είναι πολύ συχνά στις οπαδικές συμπλοκές. Ο 23χρονος σήμερα συλληφθείς, ταυτοποιήθηκε αργότερα για την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη επίθεση και συνελήφθη το 2020.

“Πλούσιο” παρελθόν

Παρότι φέρεται να είχε πολύ έντονη συμμετοχή σε οπαδικά επεισόδια ήταν και η μοναδική φορά που συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε για συγκεκριμένη ενέργεια για την οποία μάλιστα ήταν και υπόδικος.

Αναφορικά με τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό, ακριβώς λόγω της μεγάλης συμμετοχής τότε από οπαδούς, δεν μπορεί να εξαιρεθεί η πιθανότητα να συμμετείχε, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει στοιχεία και αποδείξεις ότι όντως συμμετείχε και βεβαίως δεν έχει συλληφθεί ποτέ για αυτό.

Ο 23χρονος στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης INTIME NEWS

Για την περιορισμένη ένταση που σημειώθηκε σε αγώνα βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την αιματηρή επίθεση, όπου διακόπηκε για λίγο ο αγώνας λόγω ρίψης αντικειμένων και συνελήφθη μάλιστα ένα άτομο για αυτό, τελεί ακόμα υπό έρευνα αν συμμετείχε εκεί και ο 23χρονος συλληφθείς για την συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία του 19χρονου.

Στην έφοδο που πραγματοποίησαν οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ όπου ανήκε ο 23χρονος, επί της οδού Π.Π. Γερμανού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εργαλείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ανάλογες αιματηρές επιθέσεις και συμπλοκές και σίγουρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ύπαρξή τους σε έναν κατά τα λοιπά σύνδεσμο ….«φιλάθλων», όπως αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα σκαπτικά και αγροτικά εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.), μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Αναφορικά με την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που συνεχίζεται μέχρι να εντοπιστούν και να συλληφθούν και οι υπόλοιποι δράστες, που στο σύνολό τους υπολογίζονται περίπου στους δέκα, μέχρι στιγμής συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων.

Απίστευτη βαρβαρότητα

Υπενθυμίζεται ότι τον 23χρονο αναγνώρισε ένα από τα παιδιά που ήταν στην παρέα του 19χρονου Άλκη και δέχτηκαν επίθεση, ενώ «κάηκε» και από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές, από το οποίο προέκυψε η ύπαρξη του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του στο σημείο.

Η βαρβαρότητα και η μανία που επέδειξαν οι δράστες έναντι του θύματός τους, όπως απέδειξε η νεκροψία-νεκροτομή ήταν απίστευτη. Το θύμα έφερε τρία τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και στα δύο κάτω άκρα χωρίς να υπάρχει τρώση αρτηρίας και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που συνδυαστικά επέφεραν τον θάνατό του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα