Δολοφονία Μακρή: Ισόβια στον 34χρονο εκτελεστή – Αθώος ο αδελφός του

Δολοφονία Μακρή: Ισόβια στον 34χρονο εκτελεστή – Αθώος ο αδελφός του
Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με αθώωση ενός εκ των δύο κατηγορουμένων και καταδίκη όπως και πρωτόδικα του δεύτερου, έκλεισε η δευτεροβάθμια δίκη για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Με ανατροπή σκέλους της πρωτόδικης απόφασης έπεσε η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στην Βούλα στις 31 Οκτωβρίου του 2018 για την οποία δικάστηκαν δύο αδέλφια Βουλγαρικής υπηκοότητας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον έναν από τους δύο αδελφούς που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια ως ο δράστης που πυροβόλησε τον 46χρονο σύζυγο του μοντέλου Βικτώριας Καρύδα, ενώ αθώωσε λόγω αμφιβολιών τον μεγαλύτερο αδελφό του ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ως συνεργός στην δολοφονία σε 10ετή κάθειρξη.

Σήμερα το ΜΟΕ δεν μετέβαλε την πρωτόδικη ετυμηγορία, σε ότι αφορά τον 34χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία επιβάλλοντας του ποινή ισόβιας κάθειρξη, όπως και πρωτόδικα. Του επέβαλε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Οι δικαστές αρνήθηκαν ομόφωνα να χορηγήσουν ελαφρυντικό στον 34χρονο.

Ως προς τον δεύτερο κατηγορούμενο ωστόσο η κρίση του Εφετείου ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, κηρύσσοντας αθώο λόγω αμφιβολιών τον 38χρονο. Η απόφαση αθώωσης του μεγαλύτερου αδελφού του δράστη της δολοφονίας ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως τα δύο αδέλφια, ήρθαν από το Χάσκοβο Βουλγαρίας, περίπου δύο βδομάδες πριν την δολοφονία, για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας έπεσε νεκρός έχοντας δεχθεί σφαίρες από εννιάρι πιστόλι. Ο δράστης περίμενε το θύμα έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας. Την ώρα που ο 46χρονος βγήκε από το σπίτι και πλησίασε το αυτοκίνητό του, ο δράστης άρχισε να πυροβολεί εναντίον του. Ο Μακρής προσπάθησε να διαφύγει και να γλυτώσει χωρίς να τα καταφέρει καθώς ο εκτελεστής τον ακολούθησε δίνοντας την χαριστική βολή.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ξεκίνησε πριν λίγο καιρό με την χήρα του επιχειρηματία παρούσα σε κάθε δικάσιμο.

Μετά την έκδοση της απόφασης ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε:Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος

Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του, ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί”.

Η ίδια η χήρα του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα είπε:“Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα