Δολοφονία Σταματιάδη: Προφυλακιστέοι τρεις κατηγορούμενοι

Δολοφονία Σταματιάδη: Προφυλακιστέοι τρεις κατηγορούμενοι
Στιγμιότυπο από την κηδεία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Άνδρο τον Απρίλιο του 2018 Eurokinissi

Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή. Ο τέταρτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τρεις κατηγορούμενοι για τη σπείρα, μέλη της οποίας φέρεται να διέπραξαν και τη δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι τρεις άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μόνο ο τέταρτος κατηγορούμενος ο οποία φέρεται να είχε ρόλο τσιλιαδόρου. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι άτομο με αναπηρία, ενώ κατά τη δικογραφία, δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του Αλεξ. Σταματιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούμενοι έχουν ήδη αναφερθεί προανακριτικά στη συμμετοχή τους στη σπείρα, η οποία εμφανίζεται να είχε προχωρήσει σε περισσότερες από 40 διαρρήξεις και ληστείες.

Ωστόσο, ο βασικός κατηγορούμενος που εμφανίζεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Σταματιάδη, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας του 2018 στο σπίτι του στην Κηφισιά, παραμένει ασύλληπτος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το αιματηρό περιστατικό πέρασε τα σύνορα για την Αλβανία.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμα ένα φερόμενο μέλος της σπείρας είχε διαφύγει στο εξωτερικό, όμως συνελήφθη πριν λίγο καιρό από τις βελγικές αρχές και πλέον αναμένεται η έκδοσή του στη χώρα μας. Οι συλλήψεις στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν με την επιχείρηση «sus scrofa», η οποία είναι η επιστημονική ονομασία του αγριογούρουνου. Το όνομα δόθηκε καθώς ήταν το αίμα ενός αγριογούρουνου και του κάλυκα που χρησιμοποιήθηκε για να το σκοτώσουν, που οδήγησαν στον εντοπισμό των δραστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα