Δολοφονία στου Φιλοππάπου: "Ο Νίκος τους παρακαλούσε να μην τον σπρώχνουν προς τον γκρεμό"

Το σημείο στο λόφο του Φιλοπάππου όπου βρήκε το θάνατο ο 25χρονος Νικόλας Μουστάκα κατα την απόπειρα ληστείας.
Το σημείο στο λόφο του Φιλοπάππου όπου βρήκε το θάνατο ο 25χρονος Νικόλας Μουστάκα κατα την απόπειρα ληστείας. EUROKINISSI

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Νικολάου Μουστάκα, ο οποίος έπεσε στο κενό από τον λόφο του Φιλοπάππου τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 - Σκληρές οι περιγραφές της πορτογαλλίδας φίλης για το πώς οι δράστες οδήγησαν τον άτυχο 25χρονο στον θάνατο.

Το τραγικό τέλος του 25χρονου Νικόλαου Μουστάκα, που έπεσε στο κενό από τον λόφο του Φιλοπάππου τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 απασχόλησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η πορτογαλλίδα φίλη του άτυχου νεαρού αναγνώρισε στα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων τους δράστες τους εγκλήματος. «Τον είχαν με την πλάτη προς το γκρεμό και τον έσπρωχναν» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτοί οι δυο άνδρες που είναι στην αίθουσα» είπε περιγράφοντας τι είχε ζήσει: «Ήρθαν από πίσω μας και οι τρεις. Ήταν στα πέντε μέτρα από την πλάτη μας και από εκεί και πέρα μας ανακοίνωσαν τι θα γινόταν. Ο Ιρακινός έσπασε το μπουκάλι στο έδαφος και μας ζήτησε να δώσουμε όλα τα πράγματα μας. Ο Πακιστανός πήγε στο Νίκο με μαχαίρι πολύ κοντά στην κοιλιά του και ο Ιρακινός μας κράτησε από τους ώμους για να μην σηκωθούμε. Το τρίτο άτομο (σ.σ.: ο ανήλικος που ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών) έψαχνε την τσάντα μου, με ρωτούσε που είναι το κινητό και τα χρήματά μου και αφαιρούσε πράγματα από τη τσάντα. Ο Νίκος σηκώθηκε, αυτοί ζητούσαν συνέχεια το κινητό και προσπαθούσαν να αφαιρέσουν πράγματα. Οι δυο τον άρπαξαν και τον ταρακουνούσαν και άρχισαν να τον τραβάνε προς τον γκρεμό. Τον είχαν με την πλάτη προς το γκρεμό και τον έσπρωχναν και ο Πακιστανός είχε το μαχαίρι συνεχώς στην κοιλιά του Νίκου. Σταμάτησαν στην άκρη του γκρεμού για 5 δευτερόλεπτα, εγώ φώναζα στο Νίκο και όταν ξανακοίταξα, είδα το Νίκο να πέφτει. Μετά σταμάτησαν δυο δευτερόλεπτα και άρχισαν να τρέχουν. Ο τρίτος συνέχισε να ψάχνει τη τσάντα και έφυγε. Φώναξα βοήθεια ακόμα και από τους κατηγορούμενους γιατί δεν θα μπορούσα να πιάσω μόνη μου τον Νίκο. Ήταν σίγουροι για τις κινήσεις τους, ήξεραν τι έκαναν. Φοβήθηκα για τη ζωή μου όταν ήρθαν. Τους έλεγε ο Νίκος δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αυτό. Τους παρακαλούσε να μην τον σπρώχνουν προς τον γκρεμό. Τον κρατούσαν καθ' όλη τη διάρκεια ακόμα και στην άκρη του γκρεμού. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να τον έχουν κρατήσει να μην πέσει».

ADVERTISING

«Ήθελαν να σκοτώσουν»

«Πιστεύω ακράδαντα ότι με το που πήραν τους σταυρούς του Νίκου τελείωσε. Ήταν οπλισμένοι και σωματώδεις και όμως τα έβαλαν με ένα κλαράκι, γιατί είναι θρασύδειλοι» κατέθεσε η μητέρα του άτυχου νέου, που το μοιραίο βράδυ απλά βρέθηκε με μια φίλη του στο λόφο. Η γυναίκα εμφανώς συγκινημένη περιέγραψε στο δικαστήριο όσα τους έχει αναφέρει η πορτογαλικής καταγωγής φίλη του γιου τους, που ήταν στο σημείο.

«Μας είπε η κοπέλα ότι τους προσέγγισαν δυο άτομα μελαμψά, ένας κοντός κι ένας μεσαίος και τους ζήτησαν τσιγάρο. Τους απάντησε ο γιος μου ότι δεν είχαν, αυτοί δυσαρεστήθηκαν κάθισαν 2-3 λεπτά κι έφυγαν. Μετά από λίγο επέστρεψαν τρεις και έσπασαν ένα μπουκάλι. Ο ένας κρατούσε το σπασμένο μπουκάλι και ένα μαχαίρι. Βίωσαν τον απόλυτο φόβο, φοβήθηκαν πως θα πεθάνουν» είπε η μητέρα του Νικ. Μουστάκα, υποστηρίζοντας: «Μέχρι να πεθάνω θα αναρωτιέμαι το εξής γιατί δεν μπόρεσαν να ληστέψουν και έπρεπε να σκοτώσουν κιόλας. Όταν ήρθαν και είχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού ήταν τρεις ο γιος μου ήταν μέτριος και σαν κλωναράκι».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, οι κατηγορούμενοι ήταν ιδιαίτερα βίαιοι και απειλητικοί, ενώ ο γιος της θέλησε να τους ηρεμήσει χωρίς αποτέλεσμα. «Τον έπιασαν από τη μπλούζα και τον πήγαν σηκωτό, ήταν με την πλάτη με το γκρεμό. Δεν μπορούσε να πάει μόνος του πίσω πίσω, είναι βραχώδες το σημείο. Είχε όλο το μέλλον μπροστά του μια πολύ καλή δουλειά δεν θα διακινδύνευε για 70 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Τον οδήγησαν στον γκρεμό για να τον φοβίσουν όμως όταν έφτασαν στο γκρεμό ήξεραν τι είχε από κάτω, εκεί δρούσαν, ήταν τα λημέρια τους ήταν συνειδητό και προμελετημένο το σχέδιο» υποστήριξε η γυναίκα, καταλήγοντας: «Αντί να τον βάλουν κάτω τον έσπρωξαν στο γκρεμό. Εύχομαι καμία μητέρα να μην σκέφτεται αυτά που εγώ σκέφτομαι κάθε βράδυ».

Νωρίτερα, ο 29χρονος Πακιστανός ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως δεν έσπρωξε τον 25χρονο. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ιρακινής καταγωγής δήλωσε πως «όταν έρθει η ώρα θα μιλήσει». Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: δολοφονία, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Καταδικάστηκε ο ανήλικος κατηγορούμενος

Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στο λόφο του Φιλοπάππου

Φιλοπάππου: Ο 25χρονος πάλεψε πριν την πτώση-Του πήραν και την αλυσίδα από τον λαιμό

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Ομολόγησαν οι δράστες - Αναγνωρίστηκαν από την φίλη του θύματος

SHARE:

24Media Network