Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο εδώλιο οι δράστες – “Εγώ θα σας πάρω τη ζωή” φώναξε η μητέρα του θύματος

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο εδώλιο οι δράστες – “Εγώ θα σας πάρω τη ζωή” φώναξε η μητέρα του θύματος
Δίκη για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας Eurokinissi

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Το ξέσπασμα της μητέρα της. Στο πλευρό της η Μάγδα Φύσσα

Το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε όχι μόνο την κοινωνία της Ρόδου, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, η δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ζωντανεύει ξανά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η δίκη, η οποία διεξάγεται στην Αθήνα (καθώς ύστερα από σχετικό αίτημα του αρμόδιου εισαγγελέα, κρίθηκε ότι «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο») ξεκίνησε με ένταση σήμερα Δευτέρα.

Δίκη για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας Eurokinissi

Μόλις η μητέρα του θύματος αντίκρισε τους δράστες, ξέσπασε φωνάζοντας: “Καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή”.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα η οποία πλησίασε τις γονείς στους οποίους είπε λίγα λόγια συμπαράστασης.

Η Μάγδα Φύσσα στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη Eurokinissi

Η διαδικασία άρχισε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους δύο κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι δολοφόνησαν τη φοιτήτρια, αφού πρώτα τη βασάνισαν και τη βίασαν.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου του 2018, «οι κατηγορούμενοι, αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση ενώ επιπλέον επιχείρησαν να τη θανατώσουν και διά στραγγαλισμού».

Η φρίκη που φαίνεται να έζησε η φοιτήτρια, περιγράφεται αναλυτικά στο δικαστικό έγγραφο. Η προσπάθειά της να αμυνθεί, οι παρακλήσεις της να την αφήσουν ελεύθερη, η βιαιότητα που δέχθηκε. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «κι ενώ η παθούσα ήταν αβοήθητη, έρμαιο στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, πέραν της εξώγαμης συνουσίας, εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις. Στην προβαλλόμενη δε άρνηση της παθούσας να προβεί στην ασελγή πράξη, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν έντονη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, γρονθοκόπησαν αυτή με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της».

Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενοι, 19 και 21 ετών, στις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκαν τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι πως η ερωτική συνεύρεση με το άτυχο κορίτσι υπήρξε συναινετική. Παράλληλα, επέρριψαν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για την ανθρωποκτονία επιφυλάσσοντας ο καθένας για τον εαυτό του το ρόλο του απλού παρατηρητή «αδύναμου δήθεν να αντιδράσει στο βίαιο ξέσπασμα του συγκατηγορουμένου του».

Κατά τη διάρκεια της δίκης ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στο δικαστήριο. «Δεν ντρέπεστε λίγο; Για ποια συναίνεση μιλάτε; Με το μαχαίρι στο λαιμό τη βιάσατε… Το κορίτσι μας ήταν το τυχερό , αν δεν ήταν η Ελένη θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι» φώναξε αφού πρώτα οι δύο κατηγορούμενοι προχώρησαν σε δηλώσεις επί της ενοχής.

Μέσω του συνηγόρου του ο νεαρός Ροδίτης κατηγορούμενος, δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή στην δολοφονία, ενώ ο συγκατηγορούμενος του Αλβανικής καταγωγής, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα