Δολοφονία Suzanne Eaton: Ενώπιον του ανακριτή ο 27χρονος – Οι κινήσεις του μετά το στυγερό έγκλημα

Δολοφονία Suzanne Eaton: Ενώπιον του ανακριτή ο 27χρονος – Οι κινήσεις του μετά το στυγερό έγκλημα
cretalive.gr

Ο Γιάννης Παρασκάκης οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, παρουσία του δικηγόρου του, ο οποίος ορίστηκε τις προηγούμενες ημέρες μετά από την άρνηση αρκετών να αναλάβουν την υπεράσπισή του. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το τι έκανε αμέσως μετά τη δολοφονία της βιολόγου.

Στο γραφείο του ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης. Ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία και βιασμό της 60χρονης αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, έφθασε περίπου στις 10.30 το πρωί στα δικαστήρια στα Χανιά, συνοδεία αστυνομικών, για να οδηγηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα, παρουσία και του δικηγόρου του, ο οποίος ορίστηκε τις προηγούμενες ημέρες μετά από την άρνηση αρκετών να αναλάβουν την υπεράσπισή του. Κατά την άφιξή του στα δικαστήρια, είχε κατεβασμένο το κεφάλι και δεν μίλησε με κανέναν.

Η απολογία είχε αναβληθεί για σήμερα, κατόπιν αιτήματος του κατηγορουμένου.

cretapost.gr
 

Το άγριο έγκλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς η 60χρονη ήταν διεθνώς αναγνωρισμένη βιολόγος, ενώ έχει προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Κισσάμου, των Χανίων και της Κρήτης.

Οι κινήσεις του 27χρονου λίγο μετά τη δολοφονία

Συγκλονιστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο… φως γύρω από την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά την δολοφονία της σπουδαίας επιστήμονα έφυγε από την σπηλιά και πήγε σ’ ένα κοντινό νεκροταφείο προκειμένου να σβήσει τα ενοχοποιητικά ίχνη από το αυτοκίνητό του.

Άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και το έπλυνε εξονυχιστικά από αίματα και άλλα στοιχεία που θα φανέρωναν σε τυχαίο έλεγχο πως εκεί μέσα είχε τοποθετήσει το σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας.

cretapost.gr
 

Το αυτοκίνητο του 27χρονου

Μάλιστα, αυτό φαίνεται να ήταν κι ένα από τα… κλειδιά της υπόθεσης καθώς όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο παρατήρησαν πως το μόνο καθαρό σημείο ήταν το πορτ μπαγκάζ.

cretapost.gr
 

Η ομολογία του και το ιατροδικαστικό πόρισμα

Λίγο μετά την σύλληψή του ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης ομολόγησε στους αστυνομικούς όλα όσα συνέβησαν στις 2 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κρήτης, Αστυνόμος Α’, Ελένη Παπαθανασίου:

«Ο ίδιος ο 27χρονος είπε πως είδε την 60χρονη να κινείται πεζή στο δρόμο και έχοντας ως κίνητρο την σεξουαλική κακοποίηση, την χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του με σκοπό να την ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια την τοποθέτησε στο προτμπαγκάζ και την μετέφερε στο φρεάτιο όπου την απέρριψε μέσα στη στοά αφού προηγούμενος την βίασε».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Παπαδομανωλάκη δεν μπορεί μακροσκοπικά να εξακριβωθεί αν υπήρξε βιασμός και αυτό θα αποσαφηνιστεί από τις εξετάσεις DNA.

«Μακροσκοπικά, λόγω σήψης βέβαια, δεν είχαμε την δυνατότητα εμείς να διακρίνουμε (σ.σ. βιασμό). Απλά πήρα δείγματα, τα παρέδωσα στην αστυνομία κι αν έχει γίνει σεξουαλική κακοποίηση αυτό φυσικά θα φανεί στις εξετάσεις dna. Θα βρεθεί γενετικό υλικό του δράστη σ’ αυτά που παρέδωσα εγώ στην αστυνομία», ανέφερε ο κ. Παπαδωμανωλάκης ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν από τη νεκροψία μπορεί να ξεκαθαριστεί αν υπήρξε βιασμός αλλά και το πότε ακριβώς συνέβη επεσήμανε «Όχι, όχι. Το πτώμα ήταν σε σήψη και είναι πολύ δύσκολο παγκοσμίως. Τον καλύτερο ιατροδικαστή του κόσμου να φέρετε δεν θα μπορέσει να το αποδείξει αυτό. Είναι σχεδόν αδύνατο».

Οι δηλώσεις του κ. Παπαδομανωλάκη:

Αποκαλύψεις για τη δράση του 27χρονου

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, εκτός της άτυχης βιολόγου, ο 27χρονος είχε επιτεθεί σε ακόμη τρεις γυναίκες, μίας Πολωνής, μίας Λιθουανής και μίας Ελληνίδας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις δύο πρώτες περιπτώσεις ο δράστης παρέσυρε με το αυτοκίνητο τις γυναίκες με σκοπό να τις ακινητοποιήσει. Αυτές έπεσαν στο έδαφος, κατάφεραν όμως να γλιτώσουν τρέχοντας και καλώντας σε βοήθεια. Η μια γυναίκα μάλιστα έχει αναγνωρίσει το αυτοκίνητο του 27χρονου, ως αυτό που την παρέσυρε.

Στην τρίτη επίθεση το θύμα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη που την έπιασε από τον λαιμό και γι’ αυτό η μαρτυρία της θεωρείται «κλειδί».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, o 27χρονος είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο για εμπρησμό σε περιοχή στα Χανιά, και είχε παραδεχτεί, τότε, την πράξη του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version