Ακραίοι οι υβριστές του Γιακουμάκη. Ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη ήταν σεσημασμένος για σοβαρά κακουργήματα

Ακραίοι οι υβριστές του Γιακουμάκη. Ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη ήταν σεσημασμένος για σοβαρά κακουργήματα

Όλοι οι σκληροί δίσκοι που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί, εάν τυχόν κάποιος εκ των δραστών έχει σχέση με οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση και αν υπήρχε ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ τους

Ως ακραίες προσωπικότητες με θολό το πολιτικό τους προφίλ παρουσίασε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης τους τρεις υβριστές της μνήμης του νεκρού φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη αντίστοιχα και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία τακτικής διαδικασίας για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου. Την προηγούμενη Κυριακή οι τρεις δράστες ανέβασαν υβριστικά σχόλια και αναρτήσεις στην μνήμη του νεκρού σε blog. Άμεσα και κατόπιν συνεννοήσεων με την εισαγγελία έγινε σχετικό αίτημα στην Google για να ληφθούν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών και το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση στις οικίες των δραστών.

Στην περίπτωση του 25χρονου φοιτητή των ΤΕΙ Πληροφορικής Αθήνας, ο οποίος μένει με τους γονείς του, η έφοδος της Αστυνομίας ήταν επεισοδιακή. Ο νεαρός δράστης αρχικά έμεινε άφωνος και μετά απλά είπε «έκανα μ…κια!». Εκείνη τη στιγμή, ο πατέρας του που δεν γνώριζε τίποτα, όρμησε να τον χτυπήσει και προσπάθησαν να τον κρατήσουν οι αστυνομικοί και η μητέρα του, του φώναζε…

Διαβάστε περισσότερα: Εισβολή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Ζητούν δικαίωση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στη Μυτιλήνη ο 28χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έμενε μόνος του δεν είπε τίποτα, παρά μόνο παραδέχτηκε τις πράξεις του, ενώ στην περίπτωση του 50χρονου από τη Θεσσαλονίκη, η έφοδος έγινε ακόμα πιο επεισοδιακά. Ο δράστης ο οποίος είναι σεσημασμένος για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών, βιασμό, ναρκωτικά, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και έχει κάνει 10 χρόνια φυλακή, ενώ στην συμπρωτεύουσα είναι γνωστός για υβριστικά συνθήματα που είχε γεμίσει την πόλη με σπρέι σε βάρος μιας πρώην συντρόφου του, αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα μέχρι να ανοίξει την πόρτα κλειδαράς, να βρει την ευκαιρία να καταρριχηθεί από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε, από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και να διαφύγει. Για την περίπτωσή του αναζητείται εκ νέου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και για απείθεια. Όλοι οι σκληροί δίσκοι που κατασχέθηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί, εάν τυχόν  κάποιος εκ των δραστών έχει σχέση με οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση και αν υπήρχε ηλεκτρονική αλληλογραφία με κάποιον εξ αυτών και των συλληφθέντων. Πρόσθετα εξετάζεται και ένα τέταρτο ηλεκτρονικό ίχνος στο twitter, όπου αναρτήθηκαν όλα τα επίμαχα σχόλια και εάν πρόκειται για τέταρτο εμπλεκόμενο ή κάποιων εκ των τριών που ανέβασε τα σχόλια αυτά με άλλα ψηφιακά ίχνη. Επίσης εξετάζεται ποιος είναι ο διαχειριστής του blog, κάτι για το οποίο θεωρεί βασικό ύποπτο η Δίωξη, τον 28χρονο από την Μυτιλήνη.

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο αποδεικνύει πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν ακολουθήθηκε από κανέναν

Καλείται για εκ νέου κατάθεση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Την τραγική μητέρα του νεκρού 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη θα καλέσει η Αστυνομία στα Ιωάννινα τις επόμενες ημέρες για μία εκ νέου κατάθεση αναφορικά με την δίωρη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βαγγέλη το προηγούμενο βράδυ από την εξαφάνισή του. Στόχος της Αστυνομίας, είναι να να καταγραφεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το προηγούμενο βράδυ και στο οποίο φέρεται ο Βαγγέλης Γιακουμάκης να ανακοίνωσε στη μητέρα του, τα άσχημα βαθμολογικά του αποτελέσματα.

Το βίντεο του ιδιωτικού ερευνητή

Οι καταθέσεις θα συνεχιστούν και στη Σχολή για να γίνουν πιο σαφές το ακριβές χρονικό σημείο των επιθέσεων και των εκφοβισμών σε βάρος του Γιακουμάκη. Σε ότι αφορά τα περί ύπαρξης βίντεο και φωτογραφιών που κατέγραψαν επιθέσεις σε βάρος του Βαγγέλη, από το πρωί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διέψευδε ότι έχει κάτι τέτοιο στην κατοχή της.

Ωστόσο, περίπου στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Τσούκαλης, παρέδωσε στο Εγκλημάτων Κατά της Ζωής στην Αθήνα, ένα CD-ROM στο οποίο ισχυρίζεται ότι υπάρχει βίντεο καταγεγραμμένο από κινητό σε άγνωστο χρόνο, με βασανισμούς σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη από συμφοιτητές του.

Καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είναι αρμόδια, ήρθε σε επικοινωνία με τις αρχές των Ιωαννίνων και κατόπιν συνεννόησης απεστάλη το CD αυτό στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί το περιεχόμενό του και περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Οι απαντήσει θα δοθούν στα Γιάννενα.

Αναμένονται εν τω μεταξύ οι απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων, αλλά και του πορίσματος των ιστολογικών εξετάσεων. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αρνείται ότι έχει εμπλακεί με άλλο τρόπο στην υπόθεση πέραν του εντοπισμού των υβριστών της μνήμης του νεκρού, ωστόσο σημειώνει ότι είναι ενήμερη η  Εισαγγελία Ιωαννίνων για ό,τι την χρειαστεί συν του εντοπισμού εκείνων που ανέβασαν στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες και τα πρόσωπα της παρέας των φοιτητών.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συναντήσαμε τους πρωταγωνιστές της επίμαχης φωτογραφίας με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα