Έγκλημα στην Άρτα: Την Τετάρτη η απολογία του 29χρονου – “Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήταν η κακιά στιγμή”

Έγκλημα στην Άρτα: Την Τετάρτη η απολογία του 29χρονου – “Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήταν η κακιά στιγμή”
Ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας epiruspost.gr

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη πήρε ο 29χρονος, που πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα. Δήλωσε, μέσω του συνηγόρου του, μετανιωμένος.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (17/08) ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος απο το Αστροχώρι της Άρτας που κατηγορείται για την δολοφονία του πεθερού του.

Ο δράστης οδηγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/08) στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας, όπως αναφέρει το epiruspost.gr.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του Ιωάννης Νεραντζάς μετέφερε στους δημοσιογράφους τη μεταμέλεια του δράστη.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή» είπε σε δηλώσεις που έκανε.

Σε ερώτηση γιατί το έκανε. ο δικηγόρος απάντησε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει εκείνος το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».

Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό, ο κ. Νεραντζάς είπε πως ο δράστης δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Το χρονικό

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης (11/08) στην αυλή της οικίας του άτυχου 75χρονου που σωριάστηκε νεκρός από τους πυροβολισμούς εναντίον του, από τον 29χρονο πρώην γαμπρό του που έμενε σε άλλο χωριό.

Το ζευγάρι που είχαν μαζί ένα αγοράκι δύο ετών, για περίπου έναν χρόνο ζούσε σε διάσταση και μόλις τις τελευταίες ημέρες εκδόθηκε το διαζύγιό τους. Η 36χρονη είχε επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι μαζί με το παιδί της όπου ουσιαστικά την προστάτευε εκεί ο πατέρας της αφού οι σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της ήταν πολύ τεταμένες, όπως τεταμένες ήταν οι σχέσεις του πρώην γαμπρού και με τον πεθερό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε καλέσει πριν στο τηλέφωνο και είχε πει πως θα πήγαινε στο Αστροχώρι για να δει το παιδί όπως είχε δικαίωμα από τους όρους με τους οποίους είχε εκδοθεί το διαζύγιο, όμως στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του υπήρξε διαφωνία και τσακωμός μεταξύ των πρώην συζύγων για αυτόν τον λόγο και ο δράστης έβγαλε ένα περίστροφο και πυροβόλησε αρχικά εναντίον της μητέρας του παιδιού του δίχως να την πετύχει.

Εκείνη έτρεξε αμέσως προς το σπίτι της για να καλυφθεί και άκουσε τους υπόλοιπους πυροβολισμούς. Γύρισε το βλέμμα της πίσω και είδε τον πατέρα της να σωριάζεται νεκρός και τον δράστη αμέσως να επιβιβάζεται στο αγροτικό του και να διαφεύγει από το σημείο, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ο 75χρονος κατά την διάρκεια του τσακωμού στεκόταν δίπλα στην κόρη του και πιθανόν είτε μπήκε μπροστά όταν άρχισε να πυροβολεί ο πρώην γαμπρός του είτε μετά την απόπειρα να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, έστρεψε κατευθείαν το όπλο στον πρώην πεθερό του και τον εκτέλεσε πυροβολώντας απανωτές φορές. Αυτό μένει να το διευκρινίσει ο ίδιος στις Αρχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα