Είχαν ρημάξει στις ληστείες και στις κλοπές Αργολίδα και Αττική

Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ EUROKINISSI

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται 9 Ρομά, από τους οποίους, δύο βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα-Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους-Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει οχήματα, χρήματα και κινητά τηλέφωνα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, μία περίπτωση ληστείας που είχε γίνει πέρυσι τον Απρίλιο στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθώς και 7 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, στο Ναύπλιο, το Αργος, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, καθώς και σε περιοχές της Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 9 Ρομά, ηλικίας από 17 έως 32 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Δύο από τους παραπάνω κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, για παρόμοια αδικήματα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

ADVERTISING

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι όλοι οι δράστες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη κλοπών χρηματοκιβωτίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι οι δράστες, στις 8 Απριλίου 2018 το μεσημέρι, στον Ασπρόπυργο Αττικής, προσέγγισαν έναν αλλοδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από την 20 Ιανουαρίου 2018 έως τις 2 Μαΐου 2018, στο Ναύπλιο, το Αργος, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, καθώς και σε περιοχές της Αττικής, διέπραξαν δύο περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, δύο περιπτώσεις κλοπών, καθώς και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής, σε επιχειρήσεις, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές και δύο περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των δραστών, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network