Εισαγγελέας: Tο σπίτι έγινε σφαγείο για να αποκρυβεί πώς πέθανε η Άννυ

Εισαγγελέας: Tο σπίτι έγινε σφαγείο για να αποκρυβεί πώς πέθανε η Άννυ

Στην αγόρευση της ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία. Να κριθεί αθώα για τη θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου πρότεινε για τη μητέρα

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Μαρία Δημητριάδου, κατά του πατέρα του παιδιού, Σάββα (Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ) και του φίλου του, Νικολάι (Ναζίφ Αχμέντοφ), οι οποίοι κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του 4χρονου παιδιού.

Ζήτησε την ενοχή και των δύο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της περιύβρισης νεκρού και της οπλοχρησίας. Αντίστοιχα, πρότεινε την απαλλαγή της μητέρας, Δημήτρηνα Μπορίσοβα, για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά την καταδίκη της για την πράξη της ψευδορκίας (πλημμέλημα). Όπως εξήγησε, ο πατέρας της Άννυς δεν ήταν βίαιος ούτε η χρήση ναρκωτικών τον καθιστούσε επικίνδυνο για το παιδί. Για το αδίκημα της ψευδορκίας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος και ο τέταρτος κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Στόχος να εξαφανίσουν το πτώμα

“Η Άννυ πήγε από αιχμηρό αντικείμενο, το αίμα του παιδιού διασκορπίστηκε στο σπίτι. Αφού το σκότωσαν, κατέστρωσαν το σχέδιό τους με νηφαλιότητα και παγερή σκέψη. Το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν από κοινού. Στόχο είχαν όχι την εξαφάνιση της Άννυ, αλλά του τρόπου με τον οποίο πέθανε το παιδί, έτσι ώστε ακόμα και η πιθανότητα ανεύρεσης του πτώματος να μην μπορεί να δείξει τον τρόπο θανάτου. Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο είναι να αποκρυβεί πώς πέθανε η Άννυ” ανέφερε κατά την αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.

Περιγράφοντας τον “οξύ και βίαιο τρόπο” με τον οποίο σκότωσαν το παιδί, η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει ομολογήσει ο Σάββας στην ανάκριση, διαβάζοντας την κατάθεσή του. “Οι περιγραφές του ξεπερνούν τα όρια της βαρβαρότητας. Αν θέλει η κατηγορούμενη να αποχωρήσει. Εγώ θα τα πω” προειδοποίησε η κ. Δημητριάδου πριν ξεκινήσει. Κατά την έναρξη της εισήγησης, μίλησε για μια φρικιαστική υπόθεση, με τέλος χειρότερο από αυτό της Ιφιγένειας, ενώ επιχείρησε να σκιαγραφήσει και τα προφίλ των δύο κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία.

Για τον πατέρα της 4χρονης είπε:  “Ο Σάββας ενήργησε με πλήρη διαύγεια, μεθοδικότητα, και αποφασιστικότητα. Είναι αμετανόητος, χωρίς ίχνος συναισθήματος, παγερός και ψυχρός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποφύγει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, καθώς ο τεμαχισμός -περιύβριση νεκρού- δεν έχει ποινική συνέπεια παρά μόνο φυλάκιση 2 ετών.”

Αντίστοιχα για τον φίλο του ανέφερε: “Ο Νικολάι είναι ένας ψυχρός, παγερός άνθρωπος, χωρίς συναισθήματα, αδίστακτος. Με λυσσαλέες προσπάθειες επιχείρησε  να αποσυνδέσει την παρουσία του στο χώρο του υπόγειου. Χαρακτηριστική είναι η απάθειά του με την οποία αφομοίωσε τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Αλλά και ο Σάββας προσπάθησε να αποσυνδέσει την παρουσία του Νικολάι. Δεν ειδοποίησε καμία αρχή και έφυγε από την Αθήνα, την “κακιά Ελλάδα” και νόμιζε ότι ξέφυγε. Όμως κάτι είπε σε κάποιον, του ξέφυγε και το είπε και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα