Εισαγγελική πρόταση για ακόμη μία "μίζα" των Tor M1

Εισαγγελική πρόταση για ακόμη μία "μίζα" των Tor M1

Την παραπομπή σε δίκη πέντε κατηγορουμένων για σκέλος της προμήθειας των εξοπλιστικών Tor M1 ζητά η εισαγγελέας Κυβέλου

Ακόμα ένα σκέλος που αφορά σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, φαίνεται πως οδηγείται ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων, ύστερα από πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού, Ευγενίας Κυβέλου.

Με την υπ' αριθμ. 1149/15 εισήγησή της, η εισαγγελέας ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να καθίσουν στο εδώλιο συνολικά πέντε άτομα για σκέλος της "μίζας" των εξοπλιστικών Tor M1, η οποία φέρεται να ανέρχεται στα 90.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους: Ιωάννη Σμπώκου, Γ. Κάμαρη, Γ. Χριστοδουλίδη, Π. Χριστοδουλίδη, και Π. Γερμανό, οι οποίοι κατά περίσταση κατηγορούνται για τα αδικήματα της απιστίας από κοινού, παθητικής δωροδοκίας, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.

Στην πρότασής της, η Ευγενία Κυβέλου κρίνει πως θα πρέπει να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του Βλ. Καμπούρογλου, λόγω θανάτου. Υπενθυμίζεται ότι ο έμπορος οπλικών συστημάτων είχε βρεθεί νεκρός το 2012 σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα Ινδονησίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέρος της μίζας φαίνεται ότι πέρασε μέσα από την εταιρία Glavis συμφερόντων του Γ. Κάμαρη μετά από αίτημα του ίδιου του Ι. Σμπώκου. Στην εταιρία φέρεται να κατέληξαν 12.000.000 ευρώ από την ρωσική ΑΝΤΕΥ, κατασκευάστρια των αντιπυραυλικών συστημάτων.

SHARE:

24Media Network