Εκτονώθηκε η κατάσταση στην Ειδομένη

Εκτονώθηκε η κατάσταση στην Ειδομένη
Stranded refugees and migrants demonstrate a day after the clashes with FYROM border police in the refugee camp near the village of Idomeni, Greece on April 11, 2016. SOOC

Άλλες τέσσερις συλλήψεις “αλληλέγγυων” προέκυψαν από τις σημερινές προσαγωγές των Αρχών

Προς εκτόνωση βαίνει η κατάσταση στην Ειδομένη. Ενισχυμένη δύναμη των ΜΑΤ παρατάχθηκε κατά μήκος του φράχτη, για την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων. Νωρίτερα το πρωί μία ομάδα προσφύγων που κινήθηκε μεταξύ των σιδηροδρομικών γραμμών και του φράχτη στα σύνορα, άρχισε να πετάει πέτρες προς τους Σκοπιανούς αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ ορισμένοι έκαναν λόγο και πάλι για χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους.

Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και προσπάθησαν να αποτρέψουν τους πρόσφυγες να πλησιάσουν περισσότερο τους Σκοπιανούς για την δική τους ασφάλεια, ωστόσο ορισμένοι επιχείρησαν να ανοίξουν εκ νέου τρύπα σε μία πλευρά του φράχτη, κίνηση που απετράπη από αντίδραση των ελληνικών Αρχών και ενώ συνέχιζαν να πραγματοποιούν ρίψεις χημικών οι Σκοπιανοί.

Στον καταυλισμό πάντως, διαφαίνεται μια τάση οι πρόσφυγες να μετακινηθούν προς οργανωμένες δομές φιλοξενίας, καθώς σήμερα έχουν ήδη αναχωρήσει τρία λεωφορεία για την Πέτρα Ολύμπου και χθες έφυγαν άλλα 10 γεμάτα με πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα μετά και τις τέσσερις νέες συλλήψεις “αλληλέγγυων”, συνολικά οι συλληφθέντες έφτασαν τους έξι από χθες και σήμερα, μέχρι αυτή την ώρα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 3 άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και ένας άντρας και μία Αγγλίδα, ηλικίας από 21-27 ετών, για κατοχή ασυρμάτου που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Το πρωί συνελήφθη και μία Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού ενώ στον Γερμανό ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή μαχαιριού, ορίστηκε δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα