ΕΛ.ΑΣ.: DNA του 29χρονου στο τρομοδέμα Παπαδήμου

ΕΛ.ΑΣ.: DNA του 29χρονου στο τρομοδέμα Παπαδήμου
Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής και αφού παρουσιάστηκε στο Εφετείο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α. (EUROKINISSI) eurokinissi

Τα αποτελέσματα των πρώτων ταυτοποιήσεων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που «καίνε» τον 29χρονο

Ταυτοποιήθηκε το DNA του 29χρονου συλληφθέντα με γενετικό υλικό που είχε βρεθεί σε φάκελο στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια του μπαράζ της αποστολής επιστολών παγιδευμένων με πυροτεχνική ύλη, σε κολλητική ταινία στην επιστολή-βόμβα προς τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στα επεισόδια του 2011.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων σχετικά με τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), ανακοινώνεται ότι το σύνολο των αντικειμένων – πειστηρίων, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

• σε πειστήρια που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου,

• τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μίγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Ο παραπάνω γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ (8) συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

• στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε εντός του οχήματος, όπου έλαβε χώρα έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (Α.Ε.Μ.), περιεχόμενου σε φάκελο αλληλογραφίας, με παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και

• σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Πιθανόν στα Εξάρχεια ο στόχος του 29χρονου

Ερωτηματικά και ανησυχία προκαλεί στις Αρχές η επιλογή του ισόγειου διαμερίσματος στα Εξάρχεια από τον 29χρονο συλληφθέντα που το μίσθωσε μόλις για 5 ημέρες και για το χρονικό διάστημα μεταξύ 26 και 31 Οκτωβρίου μέσω Airbnb με τα πραγματικά του στοιχεία.

Από την αστυνομία βάσει και των ευρημάτων, κυρίως τα ρούχα, θεωρούν ότι 29χρονος που συνελήφθη με την σακούλα με τις βόμβες στα χέρια, ετοίμαζε την μεταφορά τους εκεί για χτύπημα που θα πραγματοποιούσε στην περιοχή ίσως σε βάρος αστυνομικού στόχου, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ή στη διμοιρία της Χαριλάου Τρικούπη, ήθελε να έχει άμεση πρόσβαση σε κρησφύγετο για λίγες ημέρες και άλλα ρούχα για να αλλάξει σύντομα, ώστε να αποφύγει τυχόν προσαγωγή από περιγραφή επίσης τυχόν μάρτυρα.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και πριν τη σύλληψη του 29χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν στοιχεία ότι ετοιμαζόταν διπλό χτύπημα σε βάρος αστυνομικών, τόσο βομβιστικό όσο και μαζική αιφνίδια επίθεση σε βάρος διμοιριών στην περιοχή. Έτσι λοιπόν φαίνεται αποφάσισαν η Αντιτρομοκρατική να δράσει άμεσα και να συλλάβει τον 29χρονο που στο μεταξύ είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες εβδομάδες.

Η νέα έφοδος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έγινε πρωινές ώρες σήμερα και στο νέο προσωρινό κρησφύγετο που είχε μισθώσει μέσω διαδικτύου για μόλις 5 ημέρες ο 29χρονος, στα Εξάρχεια.

Μέσα σε αυτό βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού. Ειδικά ο υπολογιστής και το κινητό που θα μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ίσως να δώσουν και νέα στοιχεία στις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη πίσω του ο 29χρονος άφησε πολλά κρίσιμα στοιχεία στις Αρχές, όπως το πλήθος των εκρηκτικών με τα οποία τον έπιασαν, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής στην γιάφκα της Αλκαμένους και οι 8 πλαστές ταυτότητές του.

Η σχέση με την Πόλα Ρούπα

Την πεποίθηση ότι υπήρχε μίας μορφής σχέση και συνεργασία μεταξύ του συλληφθέντα 29χρονου στην οδό Αλκαμένους πέρα από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και με τον Επαναστατικό Αγώνα ενισχύουν οι πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του μαζί με τα εκρηκτικά και δημοσιεύει η ΕΛ.ΑΣ. στην ιστοσελίδα της.

Πέρα από την πραγματική του ταυτότητα βρέθηκαν και οι 8 πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε εκ των οποίων με μία προχώρησε στην ενοικίαση της γιάφκας της οδού Αλκαμένους.

Σε αυτή αναφέρονται τα εξής πλαστά στοιχεία:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΕ-103118», με ημερομηνία έκδοσης «26/2/2007» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», όνομα πατρός «ΠΕΤΡΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 19/11/1991, τόπο γέννησης «ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ».

Η ίδια ταυτότητα σε ηλεκτρονική μορφή και χωρίς την φωτογραφία τότε του συλληφθέντα 29χρονου είχε βρεθεί στην κατοχή της Πόλας Ρούπα μετά τη νέα σύλληψή της.

Ο 27χρονος που συνελήφθη στη Ν. Ιωνία είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για τρομοκρατία

Χθες το βράδυ και σε τυχαίο έλεγχο αντρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε Ι.Χ αυτοκίνητο στη Νέα Ιωνία που κρίθηκαν ύποπτοι οι δύο επιβαίνοντες, στην κατοχή τους βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα γεμιστήρας όπλου με σφαίρες.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν με τον νόμο περί όπλων, ο ένας από τους δύο όμως και συγκεκριμένα ένας 27χρονος είχε κατηγορηθεί και προφυλακιστεί στο παρελθόν για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Η συγκεκριμένη σύλληψη δεν σχετίζεται με την υπόθεση του 29χρονου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα